Union Berlin:

Urs Fischer var nog inte helt nöjd med utgången från det första mötet, trots att hans Union Berlin reste hem från Amsterdam utan att åka på någon förlust mot formstarka Ajax. Union Berlin var det bättre laget och även om man tillät Ajax att ha det mesta bollinnehavet så var det tyskarna som skapade de bästa möjligheterna. Union hade en boll i nät via Martin Thorsbys nick, som dömdes bort av VAR.
Fischer lär ändå vara nöjd med hur väl Union lyckades hantera Ajax offensiv, som egentligen bara skapade en riktigt het målchans när inhopparen Brian Brobbey stoppades av en fin räddning från Frederik Rönnow. I helgen klev Union upp i delad tabelltopp med Bayern München och Borussia Dortmund, trots att man tappade poäng via 0-0 mot Schalke 04, vilket ytterligare signalerar vilken remarkabel säsong Union har.

Hemma på Alten Försterei är Union oerhört svårslagna, där enda förlusten på hemmaplan den här säsongen kom i Europa League-gruppspelet mot Union Saint-Gilloise i början av september. Christopher Trimmel och Janik Haberer är tillbaka efter att ha missat förra mötet på grund av avstängning, men i övrigt ska alla spelare finnas tillgängliga. Diogo Leite är enda frågetecknet efter att ha missat Schalke-matchen på grund av sjukdom.

Preliminär startelva: Ronnow; Doekhi, Knoche, Leite; Juranovic, Laidouni, Khedira, Haberer, Roussillon; Behrens, Becker

Ajax:

Ajax fortsätter uppryckningen sedan Johnny Heitinga tog över efter sparkade Alfred Schreuder på tränarbänken. I helgen besegrades Sparta Rotterdam med 4-0 och plötsligt har Ajax klättrat till andraplatsen i Eredivisie, med blott tre poäng upp till ledande Feyenoord. Enda matchen som inte slutat med seger sedan Heitinga tog över var just första Europa League-mötet med Union Berlin, som alltså slutade 0-0 – i övrigt har det blivit idel segrar, och många övertygande sådana i ligaspelet.

Heitinga har samma lag till förfogande som senast. Brian Brobbey är väl den som närmast knackar på dörren till startelvan, men efter två mål från Dusan Tadic – och ett från formstarke Mohammed Kudus – får han kanske finns sig i att återigen inleda på bänken.

Preliminär startelva: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Alvarez, Taylor; Berghuis, Kudus, Bergwijn; Tadic

Speltips:

Marknaden förväntar sig att det blir målfattigt även i returmötet (under 2.5 mål ligger nere på 1,66) och jag tror vi kommer få se en liknande matchbild där Ajax tillåts ha mest boll och styra spelet, samtidigt som Union försöker ställa om via sina blixtrande omställningar, samt hota vid fasta situationer – vilket man är så oerhört skickliga på. Ett mål – åt endera hållet – skulle dock öppna upp det här mötet rejält. Union har faktiskt gått över 2.5-målslinan i fem av deras sex senaste hemmamatcher, med det mållösa krysset mot Schalke i helgen som enda undantag. Ajax har sett bättre ut under Heitinga och producerat 16 mål på 4 Eredivisie-matcher sedan Heitinga ersatte Schreuder. Över 2 mål finns till 1,67 hos bet365 .

Jämnt skägg gällande avancemang, men med tanke på hur Union presterat hemma på Alten Försterei lär det krävas mycket från Ajax för att säkra segern i den tyska huvudstaden.

This is the stats tab
This is the post tip