Union Berlin:

Är smått sensationellt fortfarande serieledare i Bundesliga, men åkte i helgen på en blytung förlust borta mot bottenlaget Bochum. Urs Fischers lag har annars imponerat stort under säsongen där Union visat upp ett vägvinnande spel byggt på en solid, hårt arbetande och välorganiserad enhet – med gott om både snabbhet och kvalitet i framför allt Sheraldo Becker och Jordan i omställningsspelet – vilket lett till segrar mot både Borussia Dortmund och RB Leipzig, och ett kryss mot Bayern München.

I Europa League har läget förbättrats via de två 1-0-segrarna mot Malmö FF. Union behöver dock en seger mot Braga för att hoppa förbi portugiserna i gruppen, som leds av belgiska Union Sant-Gilloise. Andreas Schafter är avstängd efter utvisningen mot Malmö FF, men i övrigt har Urs Fischer fullt tillgängligt lag att välja från.

Preliminär startelva: Ronnow; Leite, Knoche, Jaeckel; Ryerson, Haberer, Khedira, Haraguchi, Trimmel; Jordan, Becker

Braga:

Vann förra mötet med 1-0 på hemmaplan, en tät och tajt batalj som avgjordes av Vitinha, och har alltjämt fördel gentemot Union Berlin i gruppen. Formen har dock dalat något under de senaste veckorna, efter den fina säsongsinledningen. I Europa League föll Braga först hemma mot Union Saint-Gilloise, och på bortaplan mot belgarna tappade man en 3-1-ledning till 3-3. Även inhemskt i ligaspelet har det gått lite tyngre med förlust mot Porto, 1-4, och hemma mot Chaves.

I helgen återvände dock Braga till segerspåret via 2-0 borta mot Estoril och Artur Jorges lag är alltjämt tvåa efter Benfica i Portugal – vilket imponerar. Braga har inga skador som gäckar inför bortamötet och en – eller tre – poäng på tysk mark vore värdefullt för avancemangsmöjligheterna.

Preliminär startelva: Matheus; Sequieira, Niakate, Tormena, Fabiano; Horta, Horta, Al-Musrati, Gomes; Oliveira Ruiz

Speltips:

Union Berlin behöver en seger för att avancemangsmöjligheterna ska leva vidare och hemma på Alten Försterei är tyskarna välförtjänta favoriter. Mötet i Portugal var en jämn affär som hade kunnat gå åt båda håll och jag förväntar mig något liknande här, mellan två lag som överraskat och imponerat under hösten i Tyskland respektive Portugal. Union lär inte förändra stilen som bringat så mycket framgång under Fischers ledning - det är defensiva organisationen som sätts i främsta rummet, samtidigt som man är livsfarliga i omställningsspelet – och det kan mycket väl bli ytterligare en stängd, jämn och tät match med värdefulla poäng på spel. Under 2,5 mål finns till 1,84 hos Pinnacle – ett spel som gått in i Unions samtliga Europa League-matcher och i elva av deras tolv senaste matcher.

This is the stats tab
This is the post tip