Union Berlin:

Kommer med vind i seglen efter den blytunga hösten som ledde till succétränaren Urs Fischers avsked när Union Berlin nu radat upp tre raka matcher utan förlust i alla turneringar. Det låter inte mycket för världen, men är ändå anmärkningsvärt sett till de förlustsviter som drabbat Union under första halvan av säsongen 2023/24. I lördags tog Union en likaledes tung som välbehövlig trepoängare i Bundesliga när Borussia Mönchengladbach besegrades med 3-1 hemma på Alten Försterei. Nye tränaren Nenad Bjelica har således en seger och ett kryss sedan han tog plats på tränarbänken i slutet av november.

Segern innebar att Union klättrade upp på säker mark i Bundesliga, med målskillnad som separerar huvudstadslaget från FC Köln på negativ kvalplats. Trots den tunga hösten så har Union faktiskt möjlighet till fortsatt Europaspel om resultaten går med under tisdagskvällen. Union är sist i gruppen med två pinnar och har direktkvalificering utom räckhåll, men med två poäng upp till Braga på tredjeplatsen som kan bära ut i Europa League finns ändå möjligheten att klättra förbi portugiserna.

Danilho Doekhi är skadad missar tisdagsmatchen, precis som avstängda duon Lucas Tousart och Leonardo Bonucci.

Real Madrid:

Har vunnit samtliga Champions League-matcher den här hösten och har således säkrat förstaplatsen i gruppen redan inför trippen till Berlin. Således kan vi nog räkna med att Carlo Ancelotti kostar på sig att inte kasta fram starkast möjliga manskap på Olympiastadion och att han väljer att kasta fram lite mer oprövade namn. En spelare som Jude Bellingham, som haft lite skavanker här och var, har jag väldigt svårt att se i startelvan här och jag skulle tro att Ancelotti passar på att vila ett helt gäng spelare.

Ancelotti har redan flaggat för att Kepa Arrizabalaga kommer vakta kassen och jag tror vi kan slå fast att prio den här veckan ligger på söndagens hemmamatch mot Villarreal. Real har redan en ganska diger skadelista med Vinicius Jr, Aurélien Tchoueméni, Éder Militão, Thibaut Courtois, Dani Carvalal, Arda Güler och Eduardo Camavinga Jag kan tänka mig att spelare som Dani Ceballos och Brahim Díaz lär starta – och säkerligen någon eller några av ungtupparna (Fran García, Tobias, Mario Martín, Nico Paz, Gonzalo) i truppen också får chansen.

Motivationsfaktorn talar för Union

Motivationsfaktorn talar rejält för Union här, mot ett Real Madrid som är klara som gruppetta och lär rotera här och var – även om det så klart inte blir något reservlag som kastas ut, när man har den uttagna Champions League-truppen att förhålla sig till. Union stod ändå upp bra mot Real i Madrid och är starka hemma i Berlin, även om man inte är på sin arena så kommer Olympiastadion gunga med högljudda supportrar som är sugna på fortsatt spel i Europa. Titta på startelvorna här för hur Real tar sig an den här matchen, men jag lutar åt hemmasidan här och tycker Union +0.75 till 1,78 hos Bethard ser intressant ut. Kan också vara en bra match att sikta på livespel i, där ett överspel också kan vara värt att övervga.
This is the stats tab
This is the post tip