Regerande mästare i Chile är mäktiga Colo Colo.
Dem mesta mästarna gjorde en grym säsong ifjol och vann ligan med 11 poäng ner till tvåan och de flesta förväntade sig att 2022 skulle följas upp av ett minst lika starkt 2023. Ack så fel man kan ha!
Problemet handlar främst om ett dåligt transferfönster.

Lagkaptenen Suazo gick till franska Toulouse. Vänsterbacken var lagets givna ledare och även om ersättaren Wiemberg tillhör ligans absolut bästa på sin position så var Suazo mer eller mindre oersättlig.

Lagets skyttekung Juan Lucero tackade för förtroendet och stack bara efter en säsong hos Colo Colo.
Minst sagt otacksamt då Colo Colo verkligen boostat hans karriär efter Velez. Bra lön och en publikfavorit, f*ck off till klubben och fansen sa Lucero innan han stack till brasilianska Fortaleza.

Ett annat tungt spelartapp stavas Gabriel Costa. Peruanens inflytande och roll i klubben har underskattats pga ojämna prestationer, men hans kreativitet och målfarlighet har verkligen saknats 2023.

In har många spelare kommit, men det är få WOW-värvningar. Det rör sig snarare mer om chansvärvningar.
Spelare med väldigt höga toppar, men som peakat för några år sedan. Alternativt höga toppar med rejält skadebenägna.

Således är truppsituationen inte optimal ikväll då följande spelare saknas av olika anledningar.

Wiemberg (tungt tapp)
De los Santos (tungt tapp)
Moya
Castillo
Lezcano (tungt tapp)
Gil (tungt tapp)

Stormatch runt hörnet!

Union la Calera är ett mycket kompetent lag med flera spelare som varit eftertraktade av storlagen.
De spelar sina hemmamatcher på konstgräs och ni vet ju hur det brukar malas på i Sverige när det kommer till underlag.
Riktigt lika mycket gnäll är det inte i Chile, men det går ju givetvis inte att blunda för att det blir en annan typ av fotboll.

Union la Calera har fått med sig mindre än vad de förtjänat i år, men de kommer till matchen med gott självförtroende efter att ha slagit serieledarna Huachipato med 3-2 på bortaplan. Många spelare i laget har spelat i konkurrenter till Colo Colo och jag förväntar mig att dessa tänder till rejält ikväll.

Kvällens match faller också lite mellan stolarna för Colo Colos del som har en superviktig midweek match i Copa Libertadores mot mäktiga Boca Juniors. Argentinska storklubben är i dålig form och är det någon gång man ska slå dem så är det nu!

Skadeläget och motivationen är till Colo Colos nackdel och jag synar därför Union la Calera +0.25 till 1.88 hos Pinnacle.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip