Första mötet av två i kvalet till Superettan. Här är mitt speltips!

ETTAN NORRA
2. United Nordic 30 19 5 6 62:38 24 62

United Nordic hemma
15 10 1 4 33:17 16 31

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Nordic United - Sylvia 2-0

Björklund - Fazai, G Aphrem, Eminovic, Laturnus, Shhab, Masangane, Harabi, Diaby, C Aphrem, Gursac

SUPERETTAN
14. Örgryte 30 8 8 14 33:47 -14 32

ÖIS borta
15 5 2 8 14:21 -7 17

Formen
O, F, F, V, V

Senaste match
Landskrona - Örgryte 1-2

Nilsson - Tagesson, Styffe, Haglind Sangré, Svensson - Paulson, Holmén, Sadiku, Bärkroth - Abraham, Sylisufaj

ÖIS är på G

Nordic United från Södertälje. Ja, det är en klubb som nästan ingen har koll på eller än mindre någon relation till. Klubben har bytt namn ex antal gånger genom åren och är nu Södertäljes bästa lag före såväl Assyriska (som precis gått upp till Ettan igen) och Syrianska som harvar i tvåan.
På väg upp till Ettan så har Nordic, som är nykomling den här säsongen, satsat mycket på etablerade stjärnor som Sebastian Rajalakso, Dejan Garaca, Adhavan Rajomohan, Nsima Peter, Mostapha El Kabir, Kebba Ceesay mfl. I år har det varit lite mindre av den varan även om ett par av dessa fortfarande är kvar och har betydande del i framgången. För det är ett lag som varit outstanding rent formmässigt under hösten och kommer till det här kvalet med åtta raka segrar och tio matcher utan förlust. Klubben har knappt någon publik och sportchefen dömdes här om dagen till villkorlig dom för att ha bedrivit en svart spelklubb, vilket gjort att han nu aviserat sin avgång efter kvalet.
Hur som haver är det ett bra fotbollslag och med en anfallare som Nsima Peter kan man förstås överraska. Shergo Shhab är annars lagets bäste målskytt med hela 24 kassar i Ettan. Så mål framåt har laget kvalitet nog för att göra.

Så varför tror jag ändå på Örgryte? Klubben var totalt uträknad och genomförde ett tränarbyte alldeles för sent egentligen, men det gav effekt. Med tur och skicklighet lyckades man kravla sig över strecket för att åka ur direkt och skaffa sig en sista livlina. Sargon Abraham och Nicklas Bärkroth har båda kunnat bidra på slutet och kapten Daniel Paulson klev fram mot Landskrona senast när det gällde som mest. Jag tror att ÖIS går in i det här med en annan tro efter två raka segrar. Truppläget är bättre än på länge och vi har flera spelare här som nyligen har spelat i Allsvenskan och som kan steppa upp nu. Då tror jag att kvaliteten kommer att skilja sig. Speciellt över två matcher, en trygghet för ÖIS i stället för i en ren final där allt avgörs. Man har dessutom varit bättre på bortaplan än hemma i år.

Nordics offensiv är bra men defensiven går definitivt att slå hål på.

SPELTIPS
Jag spelar Örgryte asian hcp -0.5 (samma som rak tvåa) till 1.92 hos Speedbybet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip