Om någon hade frågat mig utifall jag hade skrivit ett speltips på +0 emot Universidad Catolica till strax över 2x pengarna, på hemmaplan, hade jag sagt att det låter helt galet. Idag är det en verklighet.

Universidad Catolica har trots stora investeringar gjort en minst sagt underväldigande säsong. Sjätteplats och 6p bakom ettan Huachipato är ju inte katastrofalt? Jao, egentligen är det det. Universidad Catolica var tippad att sluta antingen etta eller tvåa och värvade många hemvändare och stora profiler. Dessvärre för Universidad Catolica har många av dem floppat pga dålig fysisk form eller en slocknande gnista för sporten i sig. Så ja, en sjätteplats är dåligt... men spelet har faktiskt sett sämre ut än så.

Enligt dem underliggande statsen ska de ligga än längre ner och tittar vi på dem allra senaste resultaten (i ligan) så har man dels förlorat med 0-3 i derbyt och dessförinnan kryssat hemma mot ett för stunden iskallt Union la Calera som saknade sin viktiga targetspelare Passerini.

Everton, bäst i Chile?

Som sagt, att jag går emot Universidad Catolica till nuvarande odds... hade jag inte räknat med. Det ska sägas att jag personligen klivit in på spelet tidigare till bättre odds, men har helt enkelt inte haft tid att reka spelet pga livet.

Trots det, trots ett tydligt dropp, så vore det rentav dumt att inte kliva emot. Everton må ligga åtta i serien, men deras underliggande stats är bäst i hela Primeran. Och detta trots att de haft sina två bästa kreatörer skadade under stora delar av säsongen.

På topp briljerar den evigt unge Sacha Saez, faktiskt ex-Catolica, och jag tycker personligen att Everton är det laget som spelar allra bäst. They stay true to their idea och de har visat sig kunna spela sitt spel även om spelare saknas, till skillnad från dem flesta lagen i Chile, och när topplagen misslyckats bibehålla en jämn nivå över säsongen är det svårt att argumentera emot att Everton inte skulle vara det bästa "laget", även om resultaten uteblivit.

Det är dags att Everton får utdelning för det fina spelet och även om oddset är aningen nedpressat så får man inte luras av Catolicas status. Everton har varit bättre under säsongen och Catolica är just nu ett lag i spillror, ser vi lagen för vad de faktiskt är så bör detta vara en even steven match, förutsatt att domarteamet inte går in och försöker påverka matchens utgång.

Catolica saknar till den här matchen landslagsspelaren Cesar Pinares, tungt tapp även om vi pratar om en väldigt ojämn spelare.

Everton +0 @ 2.12 spelas, flat insats som vanligt.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip