Oj oj oj, snacka om intressant semifinalen natten mellan onsdag och torsdag!

Colombia och Uruguay är dem två nationerna som imponerat mest på mig under turneringens gång. Uruguay har massakrerat dem sämre lagen samtidigt som de gått obesegrade mot motstånd av "högre klass". USA besegrades med 1-0 i en match där Uruguay var vidare med ett kryss. Bielsas intensiva presspel och man mot man försvar kräver extremt mycket av spelarna, men är det några spelare som har ett starkt pannben så är det uruguayanerna. Chanserna emot har således varit väldigt få, något som gäller även efter kvartsfinalen där man avslutade 10 vs 11 mot brassarna.

Colombia har också släppt till få chanser, men de är ett lag som gärna bjuder upp till dans. De spelade rätt så avvaktande i första halvlek i gruppspelsmatchen mot Brasilien och växlade sedan upp i andra, trots att ett kryss räckte till en förstaplats. De pressar inte lika högt som övriga topplag utan sjunker längre ner än exempelvis Brasilien, Argentina och Uruguay.

Jag vill fortsatt hålla Uruguay högre upp än alla lag, utom Argentina just för att de har en erfarenhet och vinnarkultur som är till deras fördel. Colombia må ha imponerat men jag tycker att Uruguay har en högre topp och är ruskigt svårspelade oavsett vilket lag som tar sig an dem. Uruguay +0 @ 1.98 är första spelet i matchen, taget med 1 unit hos bet365 .

Ja, Araujo är out. Ersätts dock av Atletico Madrids Gimenez som är en bra mittback i sammanhanget. Nández är avstängd efter att ha blivit utvisad mot brassarna. Kan inte påstå att den omskolade mittfältaren som spelat högerback under Copan varit Uruguays bästa spelare. Araujo är ett kännbart tapp, därav "bara" 1U bet.  

Andnöd

Det finns nog inget lag som är så svåra att möta än Bielsas Uruguay. Övriga lags gameplan har visat sig vara totalt oviktiga, i varje fall om ser till övriga lags egna spel. Det frenetiska presspelet, där de gärna tvingar "fel" försvarare att sköta uppspelen, är nästintill omöjlig att spela sig ur och spelskickliga lag tenderar att tvingas slå längre bollar än det de är vana vid. 

Det är främst motståndarnas ytterbackar som blir hämmade av det höga presspelet. Som exempel kan vi titta på Brasiliens Danilo. Danilo är ofta involverad i själva bolltrillandet och slår ofta långt över 50 passningar per match, eller rentav 26 på en halvlek mot Spanien. Mot Uruguay slog Danilo 36 passningar på 90 minuter trots att de var en man mer i drygt 20 minuter, nästan (överdrift) hälften så många som han brukar slå! Passningsunderspel har varit nöten i Uruguays matcher och jag tycker att bet365 gett oss lite väl givmilda linor.

Daniel Muñoz har haft en lyckad turnering so far. Crystal Palaces högerback är dock inte den spelaren som Colombia förlitar sig på när de bygger upp sitt spel, i varje fall inte sett till vilka försvarspelare som är mest delaktiga. Det är oftare som vänsterbacken Mujica är inblandad i speluppbyggnaden tillsammans med Luis Diaz högre upp på samma kant. Således är Daniel Muñoz under 35.5 pass @ 1.83 riktigt bra här och tas med 1.5 units.

Jamez Rodriguez å andra sidan ska vara inblandad i allt! Han spelar dock högre upp på plan och slår därför ofta färre passningar än försvararna. James börjar komma till åren och har dessa veckor spelat mycket mer än han är numera är van vid och han har därför börjat bli utbytt i andra halvlek. James är inte lika kvick längre och jag tror att han kommer få det tufft med tempot som Bielsas mannar spelar med. James Rodriguez under 35.5 pass @ 1.83, 1 unit. 

Övriga spel:

Nico de la Cruz ö 1.5 skott @ 1.80, 1U bet365

Nico de la Cruz ö 1.5 regelövertredelser @ 1.80, 0.5U bet365 .

James Rodriguez ö 0.5 spm @ 1.83, 0.5U bet365 .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip