Uruguay och Ecuador startar upp grupp C natten mot måndag i Belo Horizonte.
Här pekar oddsen på en tydlig favorit men jag tycker ändå att oddset är spelvärt på raka ettan – om Suaréz hade varit spelklar hade oddsen troligtvis varit mycket lägre. Men jag ser värdet även om han startar eller inte.

Uruguay går in som turneringens mest framgångsrika lag – hela 15 gånger har landet vunnit Copa America.
Efter några tunga matcher efter sommarens VM (mot Frankrike och Brasilien bla.) siktar nu Uruguay framåt. Laget har vunnit tre raka matcher mot gynnsammare motstånd, Thailand, Uzbekistan och Panama. Här bli motståndet något bättre i form av Ecuador men jag tror ändå de tre senaste matcherna har varit viktiga för laget och bidragit med positiv energi inför sommarens turnering.
72-åriga tränaren Oscar Tabarez har tränat laget sedan 2006 och känner till truppen som det vore hans egna ficka. Har vunnit Copa America tidigare och vet vad som krävs.

Tycker det finns gott om kvalité i truppen för att besegra ett Ecuador. Godín, Cavani, Suàrez och Juventusmittfältaren Rodrigo Bentancur står för mycket power.
Återstår att se om Suàrez är fit nog för en startplats. Han kämpar för att komma tillbaka 100% efter en operation. Spelade 30 minuter och gjorde mål i 3-0-vinsten mot Panama nyligen.

Ecuador är rankade 60 i världen och står utan någon vinst detta år. Lagets stjärnor är gamla West Ham-spelaren Enner Valencia och Man United-spelaren Antonio Valencia. Den förstnämnde är inte garanterad en startplats då han dras med skavanker.

Preliminära startelvor:
Uruguay: Musiera – Càceres, Godìn, Giménez, Laxalt – Nández, Bentancur, Vecino, Lodeiro – Cavani, Suárez
Ecuador: Banguera – Quintero, Arboleda, Achillier, Caicedo – Gruezo, Orejuela, Intriago – Valencia, Valencia, Ibarra

Jag vill säga att Uruguay ska vara betydligt starkare här. Bra lagsammanhållning som står upp för varandra. Det såg vi inte minst i förra sommaren VM där laget plockade gruppsegern framför Portugal. Goda förhoppningar om att Suárez startar för sitt Uruguay.

SPEL: Uruguay vinner till 1,73x
Hos Unibet

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip