Kände att det var dags efter ett uppehåll på 2 månader.

Rent spontant så känns det här som ett roligt spel efter att ha följt ett par matcher - till min ursäkt mest för att jag inte har några sportkanaler sedan flytten hemifrån och vill man dra in några slantar vid jämna mellanrum så får man helt enkelt försöka vara uppmärksam på en del händelser.

Finalen ska spelas av och en vinnare ska koras. Istället för något 1x2-spel väljer jag att gå på hörnorna efter att ha sett hur lagen agerar. Tycker att båda lagen spelar ett spel som passar för att åtminstone förutsättningarna ska finnas där för att det här ska gå vägen.

USA med lite mer fysik och kraft, men med en något trög backlinje, ska stå emot en del japansk kvickhet, om än något kortvuxet. Tror nog att vi får se en del spel på vardera planhalva och inte överdrivet mycket kamp på mitten.

Allt som oftast, under de matcherna jag har följt, så tycker jag de flesta av dessa damer i överlag visar relativt dålig spelförståelse när inspelen kommer mot det egna straffområdet, och man verkar inte bli rädda när motståndarna får en hörna.

Japan har ett snitt på uppemot 7 hörnor per match under turneringens gång. USA är inte riktigt lika starkt där men har kommit upp över den nivån i någon enstaka match. Däremot har man tvingats släppa till en del hörnor mot motståndarlagen med de allra snabbaste anfallsspelarna, exempelvis Frankrike och Sverige.

Testar hursomhelst ett spel på att det blir minst 10 hörnor under ordinarie matchtid. "Över 9" hittar ni under menyn "hörnor" där ni sedan klickar er fram till "fler hörnor". Går även att spela över 10 (2-vägs) till ett högre odds som även det känns spelvärt.

Medelinsats för min del (6/10) på över 9 hörnor 3-vägs till 1,72 ggr pengarna.

EDITERAD 2011-07-17 13.48:00

This is the stats tab
This is the post tip