BP gästar Utsikten i första allvenska kvalmatchen på fredag.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Matchen spelas på Bravida Arena i Göteborg. Klart att det är en rätt publik-kall match när BP lär vinna den matchen. Men en allsvensk biljett på spel ändå, så otroligt viktigt.

Tycker det här är en rätt så lurig match när det gäller 1x2-marknaden. BP rättmätiga favoriter och hela säsongen har de spelat bra och varit med i matcherna. Men förlorat ändå, framför allt för att de släppt in för många mål. Sen har du Utsikten som vann allt första halvan av Superettan, men som tapapde rejält andra halvan. En klar allsvensk plats såg ut att inte ens bli kval ett tag, men till slut tog de ändå den platsen. Som liten klubb har de allt att vinna här.

BP gjorde mål i 23/30 allsvenska matcher. Bara sex nollor dessutom. Som klubb är de rätt konsekventa i sitt spel där de vill skapa av egen kraft snarare än att lita på motståndarnas misstag. Har ett gäng spelare som ryktas bort (Oscar Pettersson, Leach-Holm) men borde finnas ordentligt med klubbhjärta för att lösa kvalet på ett bra sätt.

Över trots kval

Normalt hade jag dragit mig för att spela ett överspel i en första kvalmatch av två. Är bara första halvan av en 180 minuter lång match, ofta prioriterar lagen att det ska leva till returen. Men skulle säga att hemmaplansfördelen inte väger särskilt tungt här då det knappt är publik på de här lagens matcher. Dessutom konstgräs både här och på måndag. Så jag tror inte BP kommer gå in för att hålla 0-0 här och avgöra hemma. Deras match mot Häcken på den här arenan var extremt bra och de kom till ruskigt många avslut, gjorde två mål. Så verkar trivas.

Tror BP kommer ta sig an det här som en rätt vanlig match - då ska de ha bra chans att göra mål mot det här motståndet. Samtidigt kan BP lätt släppa in mål mot de flesta lagen. Släppte fyra över två matcher mot Degerfors och fem mot Varberg för att ta två exempel. Utsikten gjorde 32/50 seriemål på hemmaplan och lär väl försöka gå för det här.

Därför gillar jag över 2,5 mål i den här matchen.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip