Speltips: Båda lagen gör mål till 1.91 hos bet365

__________


Under fredagen så spelas det enbart en match i Superettan. Detta med bara två omgångar kvar av serien, vilket sätter press på Utsikten som behöver en seger om man ska nå GAIS på direktplaceringen till avancemang men samtidigt hålla undan för Östers IF som är tätt bakom. För Gefles del är det bara Helsingborgs IF som kan komma ikapp så det känns tryggt med att undvika någon av de negativa kvalplaceringarna.

Utsikten
Senaste match: Skövde - Utsikten 2-0
xG: 1.74 - 1.2
Skott/Skott på mål: 14/6 - 16/5
Bollinnehav (%): 56 - 44
Man visste det skulle bli en kamp utav dess like när det var mycket att spela om och mellan två lag där det ofta blir hetlevrat och duellrikt. Det var Skövde med bäst form som stod för mest kvalitet i form av fasta situationer och det blev skillnaden i en tillsynes jämn match.

Gefle
Senaste match: Gefle - Landskrona 3-3
xG: 5.05 - 1.06
Skott/Skott på mål: 28/11 - 12/3
Bollinnehav(%): 54-46
Väldigt rolig match där Landskrona såg ut att gå mot seger där det var tafatt försvarsspel av hemmalaget. Gefle skulle dock inte ge sig utan skapade väldigt många öppna chanser, utdelningen skulle dock komma sista 10 med två mål vilket ledde till 3-3. Imponerande insats överlag av hemmalaget och det säger en del med så höga siffror som 5.05 i xG och 11 skott på mål.

Mycket på spel för hemmalaget som återgår till full fart framåt?

Utsikten är med all rätt väldigt nedtryckt oddsmässigt där de helt klart har mest att spela för och lär gå hårt in från start här. Många lag stängt lågt mot Gefle på sistone och underliggande siffror har inte direkt talat för gästerna. Däremot är Gefle luriga och de har visat genomgående under säsongen att de tar poäng när man som minst anar det. Det finns givetvis mycket frågetecken hos lagen när de båda har en (!) seger på de nio senaste matcherna. Det har släppts till mycket chanser och varit alldeles för avslappnat på sistone. Utsikten har valt att ta ett steg tillbaka under senaste matcherna och det fungerade väl mot Öster men mot Gefle blir det nog istället full fart framåt. Ett lag som de givetvis ska slå ”enkelt” på hemmaplan i ett sådant här läge. Gefle kan dock spela utan press och fick med sig en mental ”seger” senast vilket de kan bygga vidare på. Skapandet av målchanser var imponerande och jag tror denna match kan bli lite samma sak när Utsikten definitivt kommer bjuda till. Gillar båda lagen gör mål här till ett bra odds.

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.91 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip