Speltips: X2 till 1.83 hos Unibet

Testar även draw no bet till 2.75

_______

Utsikten bara vinner, vinner och vinner. Nu har man befäst sin allsvenska placering med nio poäng mot Östers IF som nu är trea i tabellen. På de 10 senaste matcherna har laget fantastiska 25 poäng. Det känns som att nästan allt stämmer för laget. De har den där medgången som behövs för att vinna en serie och det spelar ingen roll hur spelet ser ut utan en seger har ändå kommit. Nu möter man däremot tuffare motstånd och de får också klara sig utan skyttekungen Lucas Hedlund som på sistone gjort mål på precis allting. Gästande Helsingborgs IF såg ut att rycka sig ifrån bottenstriden med tre raka segrar men senast föll man pladask mot Trelleborg och nu måste man snabbt upp på hästen igen mot serieledarna. Som tur är dominerar Amar Muhsin numera och kommer fortsätta inbringa poäng.

Utsikten
Senaste match:
Utsikten - Jönköpings Södra 2-1
xG: 0.79 - 1.03
Skott/Skott på mål
14/3 - 4/3
Svag första halvlek av Utsikten som inte imponerar. Får en hjälpande hand av att Arvid Eriksson drar på sig rött kort genom en målchansutvisning. Trots det lyckades J-Södra ta ledningen med 1-0 på straff. Men där Utsikten lyckades snabbt revanschera sig och även gå därifrån med 2-1 efter en omdiskuterad situation där det kunde varit frispark för J-Södra i situationen. Viktiga tre poäng.


Helsingborg
Senaste match:
Helsingborg - Trelleborg 1-3
xG: 2.1 - 2.06
Skott/Skott på mål
12/7 - 21/5
Helsingborg kommer inte upp i sin nivå mot Trelleborg, det är alldeles för öppet spel för att passa Helsingborg och det kändes aldrig riktigt kontrollerat. Men likväl skapar man en del chanser, men där det inte håller att släppa in tre mål på hemmaplan i andra halvlek efter att ha haft ledningen. Är dock inte så orolig för Helsingborgs form utan det känns ändå som de är betydligt bättre numera och Baxter har hittat passande roller.

Avstängda:
Tre spelare i Utsikten i form av Yoann Fellrath, Erik Westermark och Lucas Hedlund.

Övrigt:
Thomas Rogne (HIF) skadade sig senast mot Trelleborg.
Frederik Holst ryktas vara på väg att lämna Helsingborg.
Charlie Weberg som varit utlånad till Köge är tillbaka och suttit på bänken senaste men lär kunna få till sig en startplats här. Har sedan tidigare även lånat in Pavle Vagic från Hammarby.

Goda chanser för Helsingborg när Hedlund mfl. saknas?

En del avbräck att ta hänsyn till i lagen där självklart Lucas Hedlund är den som drar blickarna till sig. Han har ändå varit inblandad i allt i offensiven och blir svår att ersätta för Utsikten i denna match. Känns ändå som Utsikten närmar sig mer och mer poängtapp, trots att de på något sätt ofta vinner när de inte spelar bra så har de ändå haft mycket medgång med röda kort, straffar och domslut. Vill inte ta ifrån Utsikten någonting av deras framgång men tror att lagen börjar kunna Utsikten nu och Helsingborg kan definitivt ta poäng här. Spelare för spelare mäter de sig verkligen med Utsikten men det gäller att ta fighten, vilket jag hoppas de gör här.

Speltips: X2 till 1.83 hos Unibet

Testar även draw no bet till 2.75
This is the stats tab
This is the post tip