Toppmöte i Superettan mellan Utsikten och Öster. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Utsikten - Öster 2-1
Öster - Utsikten 0-1

SUPERETTAN
3. Öster 7 3 3 1 10:5 5 12
4. Utsikten 7 3 3 1 10:6 4 12

Utsikten hemma
3 2 1 0 5:1 4 7

Formen
O, V, F, V, O

Senaste match
Trelleborg - Utsikten 2-2

Hadaya - Mohideen, Brandt, Rodeblad Lowe, Martinsson - Lagerlund, Faltsetas, Randelovic, Skoglund - Lima, Book

Avstängd mot Öster: Randelovic

Öster borta
3 1 1 1 4:4 0 4

Formen
V, F, O, O, V

Senaste match
Öster - Oddevold 3-0

Wallinder - Varmanen, Adolfsson, Kricak, Bergquist - Mörfelt, Kusu, Herdonsson - Rodic, Söderberg, Bergmark Wiberg

Svårspelat Utsikten

Utsikten fortsätter att imponera. Trots att man blev av med sin skyttekung Lucas Hedlund och sin kanske bästa försvarare Wilhelm Nilsson, samt ett par namn till, så är laget återigen med och bråkar i toppen av tabellen. Mycket starkt med tanke på omsättningen i truppen och den på pappret väldigt namnfattiga truppen. Nu senast fick man 2-2 borta mot Trelleborg och innan dess 4-1 hemma mot Skövde. "Hemma" på Bravida (då deras egna arena inte håller för kraven) så har man varit obesegrade så hör långt och det här är ett lag som sätter hård press, spelar man-man-försvar och som ofta ligger på gränsen till vad som är tillåtet i närkamperna. Vissa lag har väldigt svårt för att möta Utsikten. I fjol var Öster ett utav dem.
Då vann Utsikten både i Göteborg och i Växjö och det ska bli intressant att se hur det går den här fredagskvällen. Utsikten saknade Moenza senast, vi får se om han är med nu igen, samt de som varit skadade sedan innan.

Öster kommer till spel med en rätt säker 3-0-seger i ryggen hemma mot nykomlingen Oddevold. Den satt extra skönt med tanke på de tre matcherna innan utan tre poäng i kolumnen. Torsk 1-0 borta mot Sandviken följt av kryss både mot Örgryte och Gefle var inte direkt enligt plan. Jag håller Öster som ett av ligans bästa lag och de kan slå alla lag, men den här serien är som sagt inte vilken som helst. Den är oerhört jämn och det handlar om dagsform samt vilka lag som passar mot vilka. Öster har flera starka kort på den här nivån som Bergmark Wiberg, Rodic, Kricak, Seger och Kusu. På pappret ska de slå Utsikten men så enkelt är det inte i Superettan och jag tror att Öster kommer att få svettas för poängen här.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.66 hos Lucky Sports (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip