Speltips: Öster insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.78 hos Svenska Spel

_______

Omgångens hetaste match när kampen om det allsvenska kvalet börjar närma sig sitt avgörande. Det är numera bara fyra omgångar kvar och avståndet till direktplaceringarna är numera för stort (!?), således blir detta en otroligt viktig match för både Utsikten och Östers IF. En seger för hemmalaget gör att det ändå fortfarande finns hopp om att komma ikapp GAIS, medan en förlust här så är känslan att Östers IF kommer kamma hem flest poäng under de sista omgångarna och knipa kvalplatsen.

Utsikten
Senaste match: Örgryte - Utsikten 2-2
xG: 1.82 - 2.95
Skott/skott på mål: 12/9 - 15/8
Possession(%): 43 - 57
Hörnor: 8 - 5
Märklig matchbild där Utsikten tidigt hamnar i underläge efter slarv och lyckas inte ta sig in i matchen. De skulle dock få en fribiljett genom en missbedömd långboll som satte Hamidovic i ett drömläge han inte kunde missa. Därefter kom även den så viktiga kvitteringen. Två missnöjda lag med ett oavgjort resultat, däremot nog välbehövlig vila för Utsikten.

Östers IF
Senaste match: Öster - Örebro 3-0
xG: 0.91 - 0.34
Skott/skott på mål: 8/6 - 6/1
Possession(%): 56 - 44
Hörnor: 2-3
Hemmalaget var verkligen på spelhumör och stod för två fantastiska mål. Rodic visade klass i hela matchen och stod för ett grymt frisparksmål medan han också utökade ledningen genom ett härligt anfall av Öster. En härlig insats som nu ger laget ny energi inför sluttampen.

Avstängd:
Predrag Randelovic (Utsikten)

Sista chansen för Öster?

Det blir minst sagt en riktig rivstart efter landslagsuppehållet där Utsikten inte alls imponerat på sistone och kommit ner på jorden, medan Öster får chans på chans men tar aldrig tillvara på alla straffsparkar man får i tabellen. Således är det en oviss match på förhand och det lär bli mycket fulspel och kamp lagen emellan. Tror att Utsikten kommer gå in för att bevara sin “ledning” i tabellen medan Östers IF kommer forcera rejält. Det behöver inte vara något negativt när Öster har varit som allra bäst när de bara kör och satsar allt på sin starka offensiv. Tittar man underliggande statistik och spelare för spelare så är Öster ett klart bättre lag och det syns tydligt hur laget spelar. Tycker Öster har vad som krävs för att kunna slå “Kiken” även på bortaplan och känslan är att luften redan gått ur när GAIS lyckats befästa platsen till Allsvenskan som länge sett så självklar ut att tillhöra Utsikten. Med Östers rörlighet i offensiven och löpkapacitet så kommer inte det bli så lätt för Utsikten att få grepp i sin man/man-press som tidigare varit framgångsrik, dessutom spelar Öster betydligt rakare och sätter anfallarna tidigt i spel. Med Westermark tillbaka för Öster så blir det väl en "släkten är värst"?

Speltips: Öster insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.78 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip