Speltips i matchen mellan allsvenskt jagande Utsikten och Trelleborg.

Senaste möten
Trelleborg - Utsikten 0-3

Utsikten - Trelleborg 0-0
Trelleborg - Utsikten 1-0

Superettan
1. Utsikten 22 14 4 4 41:17 24 46
10. Trelleborg 22 7 6 9 30:37 -7 27

Utsikten hemma
11 8 2 1 27:8 19 26

Formen
V, V, F, O, F

Senaste match
GIF Sundsvall - Utsikten 1-0

Hedaya - Brandt, Gunnarsson, Nilsson - Martinsson, Faltsetas, Pekalski, Randelovic, Westermark - Carlstrand, Skoglund

TFF borta
11 2 5 4 15:19 -4 11

Formen
F, V, O, V, O

Senaste match
Brage - Trelleborg 1-1

Kristensen - Björken, Ogwuche, Karlsson, Bödvardsson - Hyltoft, Brkic, Saeid - Larsen, Mortensen, Offia

Avstängda: Nilsson (Utsikten)

Press på Utsikten

Utsikten såg länge ut att jogga sig till Allsvenskan. Detta efter en fullständigt fenomenal vårsäsong. Men på sistone har man visat sig vara mänskliga. Torsk med 3-0 borta mot Brage, 0-0 hemma mot Östersund följt av torsk 1-0 borta mot GIF Sundsvall efter Wilhelm Nilssons tidiga röda kort. Nilsson är förstås avstängd i den här matchen men å andra sidan får man tillbaka sin skyttekung Lukas Hedlund från avstängning. Mycket positivt för Utsikten som nu har med psykologi att göra. I fjol låg man länge bra till men tappade konceptet just i den här perioden under hösten och föll tillbaka i tabellen. I år finns en risk att man gör samma sak sett till senaste resultaten samt att Gais och Öster jagar frenetiskt bakifrån. Gais satte press på Utsikten genom att slå Gefle med stora siffror och nu blir det upp till Bosko Orovic att väcka gubbarna, att få dem att spela som det gjordes för ett par veckor sedan. Annars kan den där direktplatsen snart vara förlorad till ett göteborgslag som många fler hellre önskar går upp i Allsvenskan.
Utsikten har inte sett bra ut alls sista tre matcherna och har som sagt klubbar som fått upp farten och jagar underifrån. Det är således press på att vinna här.
Trelleborg har haft en misslyckad säsong överlag. Nu handlar det om att undvika att bli inblandad i nedflyttningsstriden och det gör man genom att ta poäng här. Laget har tre raka matcher utan förlust. 2-2 borta mot Östersund, 2-0 mot AFC och senast 1-1 borta mot Brage.
Jag tycker att TFF borde fått ut mer av sin trupp. Samtidigt är backlinjen lite av en akilleshäl och mycket på grund av många skador där. Hur som helst tror jag att TFF vågar tro på det här och vågar gå för det borta mot Utsikten. TFF behöver ta lite fler poäng för att kunna känna sig säkra och därmed räknar jag med ett motiverat gästande lag också. Kan firma Offia och Mortensen utnyttja att Nilsson saknas i backlinjen och att Utsikten släppt in en del billiga mål på slutet?

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.80 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip