Speltips 1:
Målgörare i matchen: Jabir Abdihakim Ali
3.10

Speltips 2:
Målgörare i matchen: Lucas Hedlund
2.85

Hittas under spelarmål hos Betsson

________

De två absolut bästa lagen ska nu drabba samman i Superettan. Det är ett stort avstånd till de övriga lagen och det har gått så långt att det nästan ser klart ut att både Västerås och Utsikten kommer att ta sig till Allsvenskan. Lagen möttes för inte så länge sedan i en tuff batalj där Västerås drog längsta strået. Då var det mycket kamp och en hel del hets, så jag räknar verkligen med att denna match inte direkt kommer bli avslagen. Veckan har varit förhållandevis lugn för Utsikten men desto mer har hänt hos gästerna som värvat in Philipp Strompf, 25, senast i Eintracht Braunschweig men också cashat in en del pengar för Lagerbielkes övergång till Celtic via en vidareförsäljningsklausul.


Utsikten
Senaste match: Utsikten - Landskrona 5-1
Skott/Skott på mål
19/15 - 6/3
Hemmalaget Utsikten spelade i den senaste omgången mot Landskrona BoIS. Det var en härlig matchbild med full fart framåt från hemmalaget, och mycket chanser matchen igenom och ett par fantastiska mål. Erik Jonasson Westermark imponerade och Lucas Hedlund fortsatte att ha kylan i straffområdet. Tidigare tänkte man likt BK Häcken under sitt guldår att snart kommer fallet i tabellen, men likt Häcken så fortsätter Utsikten bara att köra på och städa av lag efter lag.

Västerås
Senaste match: Västerås - Helsingborg 3-2
Skott/Skott på mål
15/7 - 6/4
En lika enkel seger blev det inte för Västerås. Trots en väldigt bra start spelmässigt så skulle Helsingborg göra två mål från ingenstans. Det var en tung uppförsbacke för Västerås men de verkar ha en otrolig sammanhållning och spelmässig leverans som kan luckra upp vilket lag som helst. Det blev en rätt så snabb upphämtning genom först en billig straff som Jabir förvaltade, därefter blev Ibrahim Diabate inbytt och fick spela med Jabir för första gången om jag inte missminner mig. Det var ett offensivt VSK som satte fart i andra halvleken och kvitteringen kom snabbt genom ett nytt mål av Jabir. Ledningsmålet skulle sedan komma på hörna genom den briljante mittbacken Nsabiyumva. Helsingborg kunde inte stå emot och det blev en ny seger för Västerås SK som nu är uppe i åtta raka segrar.

Två spelare som sticker ut rejält i straffområdet

Jabir Abdihakin Ali: 8 mål (15 matcher)
Lucas Hedlund: 11 mål (16 matcher)

Sådana här seriefinaler brukar ofta kunna bli målsnåla, men med tanke på hur bra placeringar de har i tabellen och hur otroligt mycket målchanser lagen skapar så kan det bli härlig underhållning på Bravida Arena. Båda lagen är vana med ett snabbt kombinationsspel som kan luckra upp försvar och det kommer säkerligen vara tufft spel mellan lagen. Det finns två spelare som nästan alltid avgör lagens matcher, där man fortsätter att bli imponerad av hur vassa de är i straffområdet och att komma till lägen. I en sån här match kan det mycket väl avgöras på en straff eller genom ett riktigt skyttekungsmål. Tycker oddsen är riktigt fina på målskyttarna och väljer att göra en specialare på denna underhållande fredagsmatch.

Spelen finns hos Betsson under spelarmål.

Speltips 1:
Målgörare i matchen: Jabir Abdihakim Ali
3.10

Speltips 2:
Målgörare i matchen: Lucas Hedlund
2.85
This is the stats tab
This is the post tip