Valencia från Spanien tar emot Ajax från Holland, på Mestalla, i den andra omgången av Champions League. Båda lagen har vunnit sina öppningsmatcher och spelat bra på sistone. Marknaden har Valencia som en pytteliten favorit, medan jag tycker att de borde vara klara favoriter till seger. Valencia är snäppet vassare överlag och har en enorm hemmaplansfördel, eftersom de ännu inte har förlorat någon match denna säsong. Det tvivlar jag starkt på att de gör mot Ajax, med en gardering vid oavgjort.

Det går inte att säga det tillräckligt många gånger. Valencia ska aldrig underskattas under kristider. Ägaren Peter Lim har sparkat tränaren Marcelino, utan att det var relaterat till resultaten utan bara förra säsongens interna konflikter. Lagkaptenen Dani Pajero har lyft laget och sagt att de (spelarna) är Valencia och fått med sig samtliga kamrater. Det råder ingen tvekan om att spelarna fortfarande är taggade och vill vinna allt som går denna säsong. I Champions League har Valencia börjat stabilt.

Det blev en 1 - 0 bortaseger mot Valencia, som stängde igen helt bakåt. Valencia är inte på något sätt ett bollförande lag, men extremt skickliga på att göra det svårt för samtliga motståndare att bryta igenom deras försvar. Även i La Liga har Valencia rykt upp sig ordentligt. På Mestalla har de tre kryss och en vinst. Formen är dock på väg uppåt. I den senaste La Liga matchen åkte Valencia till den forna tabellettan Bilbao, som endast hade släppt in två mål på sex spelade matcher. Valencia vann med 1 - 0.

Även Ajax har inlett Champions League med en seger hemma mot Lille med 3 - 0. I den holländska Eredivisie ligger de på en delad första plats tillsammans med PSV, där båda lagen har sex segrar, två kryss och inga förluster inledningsvis. Dock blir denna match borta mot Valencia den svåraste av dem alla hittills, så Ajax måste hitta ytterligare en växel. Även om Ajax har en hel del bra spelare så räcker de inte riktigt till mot Valencia, som har spelare med högre individuell skicklighet och ett starkare lag.

Valencia har några nya skador i spelare som Kevin Gameiro och Geoffrey Kondogbia, men där finns det fullgoda ersättare i Maxi Lopez på topp och Francis Coquelin på mittfältet. Båda är minst lika bra på dessa positioner. Valencia ska ha goda chanser att vinna ett sådant möte nästan varannan gång. Marknader erbjuder dock ett mycket högre odds för en rak etta i matchen. Jag tar dock det säkra före det osäkra och spelar på Valencia oavgjort inget spel, alltså Valencia asiatisk handikapp 0, vilket innebär pengar tillbaka vid kryss, förlust vid en Ajax seger och vinst vid en Valencia seger. Spelet läggs till 2.02 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

Bekräftad startelva Valencia:
Jasper Cillessen, Jaume Costa, Gabriel Paulista, Ezequiel Garay, Daniel Wass, Goncalo Guedes, Francis Coquelin, Dani Parejo, Ferran Torres, Maxi Gomez & Rodrigo Moreno.

Bekräftad startelva Ajax:
Andre Onana, Sergino Dest, Joel Veltman, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Donny Van de Beek, Edson Alvarez, Quincy Promes, Lisandro Martinez, Hakim Ziyech & Dusan Tadic.
---

This is the stats tab
This is the post tip