När Valencia tar emot Deportivo Alaves hemma på Mestalla så är det ett möte som utspelas sig på den nedre halvan av La Liga tabellen. Med sex omgångar kvar av ligaspelet behöver båda lagen, speciellt gästerna, poäng för att helt säkra kontraktet. Valencia har åtta poäng ner till nedflyttningen medan Alaves har tre poäng ner till Huesca, som sitter på den sista nedflyttningsplatsen. Marknaden tror på en stängd match mellan Valencia och Alaves medan jag är inne på en målrik tillställning.

I vanlig ordning fortsätter Valencia att vara ett urstarkt lag på hemmaplan och ett riktigt svagt lag på bortaplan. Efter att ha imponerat på Mestalla med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcher, där de har nätat nio mål totalt har de å andra sidan förlorat fyra och kryssat en av deras fem bortamatcher. Så vi kan räkna med att Valencia återigen blir farliga här.

I sin senaste match borta mot Osasuna saknade Valencia sina två främsta målgörare i mittfältaren Carlos Soler, som var skadad och toppanfallaren Maximiliano Gomez, som var avstäng, men båda är tillbaka till denna match och nycklar i offensiven. Defensiven hos Valencia läcker fortfarande och begår misstag, gång på gång. De släppte in tre mål och gav bort två straffar mot Osasuna, men framåt var de vassa där Guedes och Gameiro hade stopträffar och där Gameiro lyckades näta en gång.

Valencia har ett avbräck i defensiven då ytterbacken Thierry Correia är skadad. Även Alaves saknar sin ytterback Ruben Duarte, också på grund av skada, men är i övrigt i toppform. Anledningen till detta är tränaren Javi Calleja. För tre omgångar sedan låg Alaves sist i tabellen. De hade tre poäng upp till säker mark. I jakten på nytt kontrakt agerade ledningen och huvudtränaren Abelardo Fernández fick sparken. Javi Calleja - tidigare Villarreal - kritade på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Därefter spelade Alaves mållöst mot Bilbao och tog två raka segrar mot Huesca och Villarreal senast med 2 - 1, där pånyttfödde anfallaren Joselu Mato gjorde sitt nionde mål och assisterade till segermålet av Edgar Mendez.

Skillnaden med Javi Calleja som tränaren är att laget vågar vinna där betydligt fler spelare är involverade och följer med i attackerna. Alaves har allt som krävs för att näta på Valencia - som i sin tur är så pass starka hemma att de kan bryta ner vilket lag som helst i Spanien. Därmed räknar jag med en underhållande match där chansen är stor att båda lagen hittar nätmaskorna.

Speltips Valencia - Alaves:
Båda lag gör mål i matchen. Odds 2.00 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valencia:
Jaume Domenech, Daniel Wass, Gabriel Paulista, Hugo Guillamon, Jose Gaya, Yunus Musah, Uros Racic, Carlos Soler, Goncalo Guedes, Maximiliano Gomez & Kevin Gameiro.

Bekräftad startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Florian Lejeune, Martin Aguirregabiria, Jota, Rodrigo Andres Battaglia, Tomas Pina, Edgar Mendez, Joselu & Lucas Perez.
---

This is the stats tab
This is the post tip