Måndagsmöte i den spanska La Liga hämtas från Mestalla där Valencia gästas av Almeria. Ett mittenmöte i tabellen. Marknaden har Valencia, som har en poäng mer, som enorma favoriter till seger. Märkligt. Att gå segrandes ur dueller har varit något av en svårighet för dem under hela säsongen. Däremot har försvarsspelet blivit mer kompakt. Då även Almeria har försvarat sig bra som en nykomling lutar det mesta mot att vi får se en stängd tillställning - med få gjorda mål.

Efter omstarten har det blivit två raka nederlag för Valencia i La Liga. Först mot Villarreal på Nyårsafton och därefter hemma mot Cadiz - i ett möte som slutade 0 - 1. Sedan dess har Valencia spelat oavgjort mot mästarna Real Madrid i Supercopa de Espana, men förlorat mötet därefter på straffar. Då det bara är tre poäng ner till bottenzonen behöver Valencia steppa upp. Dock har anfallsspelet varit uddlöst i många omgångar. Formen är helt enkelt inte på plats.

Tränaren Rubi har gjort det bra med Almeria, med tanke på de små förutsättningar som finns. Efter VM i Qatar har de krigat till sig poäng i ligamatcherna mot Cadiz och Atletico Madrid sist - men också förlorat inte helt oväntat mot formstarka Real Sociedad. Även Almeria har en måltorka fram i banan, då det har blivit tre mål på de fem senaste omgångar. Försvaret är stabilt och har klarat av att inte läcka in mål, även mot svårare motstånd som tabellettan FC Barcelona.

Då båda lagen har visat sig ha bekymmer med att hitta nätmaskorna efter landslagssamlingen behöver detta möte verkligen inte bli något målkalas. Därmed blir det ett spel på att det bli som högst två insläppta mål totalt i matchen. Till dubbla pengar i odds.

Speltips Valencia - Almeria:
Under 2,5 mål - odds 2.00 hos Lucky Sports.

---
Preliminär startelva - Valencia:
Giorgi Mamardashvili, Thierry Correia, Eray Cömart, Mouctar Diakhaby, Jose Gaya, Yunus Musah, Hugo Guillamon, Ilaix Moriba, Justin Kluivert, Edinson Cavani & Samuel Lino.

Preliminär startelva - Almeria:
Fernando Martinez, Alejandro Pozo, Rodrigo Ely, Chumi, Sergio Akieme, Lucas Robertone, Samu Costa, Gonzalo Melero, Leo Baptistao, El Bilal Toure & Adrian Embarba.
---
This is the stats tab
This is the post tip