Semifinal, del 2 av 2, i Europa League där Valencia tar emot Arsenal på Mestalla. Det erbjuds en bit under dubbla pengar på att Valencia vinner det första mötet och det finner jag ett värde i - med tanke på utgångsläget samt formen hos båda lagen. Valencia kommer till matchen från en storseger mot jumbon Huesca medan Arsenal brände sina chanser att spela i Champions League genom att spela kryss hemma mot Brighton. Arsenal har ett mycket bra läge, men det här är långt ifrån över.

Den första semifinalen i London förlorade Valencia med 1 - 3, efter ett sent mål av Arsenal. I returen hemma på Mestalla behöver Valencia vinna med två mål, med undantaget att så länge som det inte släpps in mer än ett mål från Arsenal, för då behövs tre mål framåt för Valencia för att gå vidare. Detta på grund av bortamålsregeln, så klart, men Valencia är ett av lagen i Europa som släpper in minst antal mål på hemmaplan.

I helgen ställdes Valencia mot Huesca och vann med hela 6 - 2. En hel del talar för en Valencia seger, bland annat att de spelar hemma på Mestalla, deras hunger och att Valencia har klarat av jobbiga perioder tidigare. Som alltid kommer Valencia att skapa chanser, i synnerhet mot Arsenal som dessvärre har visat sig vara formsvara i Premier League på sistone. Arsenal behövde vinna desperat mot Brighton, som att kunna kriga vidare om en Champions League plats, men är nu borta. Det enda som kan rädda Arsenal att spela Champions League nästa säsong är en vinst i Europa League.

Arsenal har spelat bra i Europa League, där de har tagit sig till semifinalen genom att slå Bate, Rennes och nyligen Napoli. Anmärkningsvärt är att mot Napoli så lyckades Arsenal hålla nollan i båda möten. Vad händer sen? Jo, Arsenal har släppt in mål i fyra raka matcher, i Premier League. Se här:

Premier League: 5/5, 2019
Arsenal 1 - 1 Brighton

Premier League: 28/4, 2019
Leicester 3 - 0 Arsenal

Premier League: 24/4, 2019
Wolverhampton 3 - 1 Arsenal

Premier League: 21/4, 2019
Arsenal 2 - 3 Crystal Palace

När Arsenal släpper in så många mål blir det oerhört svårt att hålla tätt bakåt. Försvarsspelet har helt enkelt varit för dålig. Med tanke på att Arsenal fortsätter att spela offensivt är detta en motståndare som kommer att passa Valencia bra.

I Europa League har Valencia varit starka och gjort mål i samtliga matcher i slutspelet. De har tagit sig till semifinalen genom att slå ut Celtic, Krasnodar och senast Villarreal. Valencias offensiv är sylvass, där laget gör mål på sina chanser.

I den första semifinalen gjorde Arsenal en grym match, medan Valencia inte hade någon vidare dag på jobbet. Nu blir det betydligt lättare för Valencia att på hemmaplan vinna matchen och kriga för ett avancemang. Huruvida Valencia klarar av att ta sig till finalen låter jag bli osagt, men att vinna matchen till 1,95 i odds - det finner jag ett stort värde i.

Själva oddset 1,95 på en rak etta i matchen finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Valencia:
Neto, Cristiano Piccini, Gabriel Paulista, Ezequiel Garay, Jose Gaya, Daniel Parejo, Francis Coquelin, Daniel Wass, Rodrigo, Kevin Gameiro & Goncalo Guedes.

Bekräftad startelva - Arsenal:
Petr Cech, Sead Kolasinac, Nacho Monreal, Sokratis, Laurent Koscielny, Ainsley Maitland-Niles, Granit Xhaka, Lucas Torreira, Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang & Alexandre Lacazette.
---

This is the stats tab
This is the post tip