Återigen möts Valencia och Athletic Bilbao på Mestalla. Denna gång i den spanska La Liga. Lagen möttes i slutet av januari 2023 i kvartsfinalen i Copa del Rey där Bilbao vann komfortabelt med siffrorna 3 - 1. Sedan dess har Valencia bara förluster i ligaspelet medan har en förlösande seger bakom sig. Då Valencia är helt formlösa faller tipset på Bilbao - med en klok livlina.

Att sparka AC Milan legendaren Gennaro Gattuso som tränare har inte visat sig innebära någon förbättring. Voro har tagit över rodret, för sjunde gången. Dock har ingen reaktion som helst kommit. Spelarna är extremt passiva i försvarsarbetet och inte alls hungriga heller i närduellerna. I och med alla förluster, tre på raden, har Valencia näsan precis ovanför vattenytan. Det är bara en poäng ner till Cadiz - som är på en nedflyttningsplats. Inget talar för en vändning heller.

Det är helt andra toner hos Ernesto Valverde och hans Bilbao. Laget har tagit sig till semifinalen i den spanska cupen, där Osasuna står för motståndet i mars månad 2023. Innan dess är det fokus på La Liga, där Bilbao ligger på en åttonde plats. Det är bara två poäng upp till Villarreal, som har en Europa Conference League kvalbiljett och ytterligare en poäng upp till Europa League platsen. Formen är fin med en 4 - 1 seger över Cadiz - där Oihan Sancet gjorde ett hattrick.

Det är märkligt att marknaden ändå erbjuder jämna odds, med tanke på krisen som Valencia befinner sig i. Odds på en rak bortaseger är högt och värdefullt. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Bilbao på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Valencia och vinst vid en rak bortaseger i matchen.

Speltips Valencia - Athletic Bilbao:
2 asian 0 (samma som Athletic Bilbao draw no bet) - odds 1.71 hos Lucky Sports.

---
Preliminär startelva - Valencia:
Giorgi Mamardashvili, Dimitri Foulquier, Eray Cömart, Cenk Özkacar, Jose Gaya, Yunus Musah, Andre Almeida, Ilaix Moriba, Antonio Latorre, Edinson Cavani & Samuel Lino.

Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Oscar de Marcos, Daniel Vivian, Yeray Alvarez, Inigo Lekue, Oihan Sancet, Mikel Vesga, Nico Williams, Iker Muniain, Alejandro Berenguer & Raul Garcia.
---
This is the stats tab
This is the post tip