Speltips: Hugo Duro skott på mål @ 2,02 - Unibet -

Två formstarka lag gör upp om poängen på intima Estadio de Mestalla i Valencia. Hemmalaget har tre raka ligavinster i ryggen och har börjat röra sig i tabellen. Nu bara tre pinnar bakom Real Sociedad som innehar Europa Conference League-platsen. Självklart hade man velat vara med i fighten om Champions League plats men det kan bli svårt att nå den här säsongen. Föll i veckan ur Copa del Rey hemma mot Celta men det var inte Valencia som var dåliga utan mer Celta som helt enkelt var lite bättre och gjorde fler mål. Så vi ser ingen formdipp bara för att man torskade där. Dessutom så vilade man lite mannar i cupen som brukligt.

Hugo Gonzalez och Roman Yaremchuk stod över cupen pga sjukdom och ska testas sent här. Mouctar Diakhaby (Guinea) och Selim Amallah (Marocko) är på Africa Cup of Nations. Bara Andre Almeida som ej kan medverka pga skada, så på den fronten ser det bra ut.

Har en fin anfallare i Hugo Duro och trixige Sergi Canos verkar ha funnit sig till rätta efter inte fått plats i Brentford. Var bra under lånet i Olympiacos och även om han inte gör mål i Valencia så bidrar han framåt med speed & teknik. Om han skulle ordna straff så finns Pepelu att ta hand om dem från elvameterspunkten.

Formstarka lag, vi väljer skottmarknaden

Athletic Bilbao är formstarkast i La Liga med fyra raka segrar. På det hela har man inte förlorat sedan Oktober 2023 då det blev 0-1 mot Barcelona på bortaplan. Om vi räknar in cupen så är det tre kryss och elva vinster efter Barca-förlusten. Sällan laget vinner med stora siffror men försvaret gör jobbet och framåt finns det alltid någon som avgör. Fanns vissa farhågor när Inaki Williams lämnade för Africa Cup of Nations men då klev Alex Berenguer fram och sänkte rivalerna från San Sebastian i derbysegern mot Real Sociedad. I cupen har mannen med skägget Asier Villalibre varit lysande och satte två bollar mot så väl Cayon, Eibar som Alaves. Då förstår vi vilken klass lagets anfall håller när Villalibre knappt får någon speltid i ligan, då man där kör med Gorka Guruzeta i strikerpositionen.

Även Bilbao har få skador i truppen och det ser bara ut att vara mittfältaren Dani Garcia som saknas då backen Yeray Alvarez var åter senast.

Känns rätt svårt att si om hur det går i matchen då Valencia är i bra form, har hemmaplan och gjorde bra match i cupen men ändå föll.
Athletic i strålande form, har inte förlorat borta på fyra matcher, har så här långt klarat sig bra utan anfallsstjärnan Inaki Williams.

Vi testar att åter köra ett skottspel då vi tidigare haft framgångar med denna spelform. Valencias interna skytteligaledare Hugo Duro är skottvillig och man gör inga mål om man inte skjuter. Har avlossat bössan 32 gånger på 20 matcher. Inte alltid han träffar mål men ungefär hälften av gångerna så är det på mål och om man ska göra mål på ett tight Bilbao-försvar så gäller det att variera sig och inte bara tro att man kan passa bollen över mållinjen. Det behövs också skott utifrån för att göra duktige Unai Simon i kassen mör.

När vi får dubbla degen på att Duro får iväg minst ett skott på mål under matchen så slår vi till!

Spelet sitter om Hugo Duro skjuter ett eller flera skott på mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip