Valencia:
Nye tränaren Gennaro Gattuso har fått en skaplig start på La Liga-säsongen med två målsnåla matcher. 1-0-segern hemma mot Girona i premiären, där Carlos Soler gjorde matchens enda mål och där Valencia fick avsluta matchen med tio gubbar efter Eray Cömerts utvisning, följdes upp av en förlust med samma siffror borta mot Athletic Club i Baskien.

Under Peter Lims ägarskap har det varit ständig storm i den vackra, apelsintäta staden på den spanska ostkusten och Gattuso har en klurig uppgift framför sig att blidka de framgångssvältfödda fansen efter den mediokra fjolårssäsongen under Pepe Bordalás ledning. Under sommaren har Valencia tappat anfallsstjärnan Goncalo Guedes till Wolves och i skrivande stund inväntar vi fortfarande besked på om det kan tillkomma ytterligare förstärkningar innan transferfönstret stänger. Främst pratas det kring veteranen Edinson Cavani och ett nytt lån av Tottenhams Bryan Gil. I övrigt har Valencia fått in Samu Castillejo på fri transfer från Milan, portugisiske mittfältaren André Almeida till en smärre peng och lånet av Barcelonas mittfältstalang Nico González. I övrigt är laget sig likt som under fjolåret, men där Gattuso nu hoppas få ut mer av manskapet än vad Bordalás mäktade med under fjolåret.

Bortsett från avstängde Cömert saknas även viktige José Gayá till den här tuffa matchen på Mestalla, då vänsterbacken också han är avstängd.

Preliminär startelva: Mamardashvili; Vázquez, Diakhaby, Mosquera, Correia; Guillamón; Lino, Soler, Castillejo; Duro

Atlético Madrid:

Har inlett säsongen i liknande stil som Valencia med en seger och en förlust. I premiären körde man över Madrid-kollegan Getafe med hela 3-0 på bortaplan – där återvändande Álvaro Morata gjorde två mål - men i hemmapremiären på Wanda Metropolitano gick det inte som tilltänkt när Los Colchoneros föll med 0-2 mot Villarreal. 2-0-målet satte dock Gerard Moreno dit först i den sjunde övertidsminuten, efter att Atléticos Nahuel Molina fått syna det röda kortet – vilket gör att han är avstängd här.

Renan Lodi har lämnat för Nottingham Forest, men har snabbt ersatts av Sergio Reguilón. Förutom återvändande Morata och Udinese-värvningen Molina är Saúl Ñiguez tillbaka från Chelsea-lånet och rutinerade belgaren Axel Witsel har anslutit på fri transfer från Borussia Dortmund. I övrigt förfogar Diego Simeone över ett starkt och mångfacetterat lag, där särskilt offensiven är fylld av alternativ och olika egenskaper.

Förutom avstängde Molina har Simeone alla att tillgå. Det ska bli intressant att se om han fortsätter att förlita sig på Morata och João Félix i anfallsrollerna eller om Antoine Griezmann – som bröt sin måltorka i 3-0-segern mot Getafe – får förtroendet.

Preliminär startelva: Oblak; Savic, Witsel, Reinildo; Niguez, Llorente, Koke, Lemar, Carrasco; Félix, Morata

Speltips:

Om de två inledande matcherna är någonting att gå efter ser Valencia ut att bli ett lag som strävar efter att inte bjuda på överdrivet underhållande tillställningar, utan snarare försöka vara ett solitt, svårslaget gäng. Kanske kan Gattuso lyckas bättre än Bordalás gjorde under fjolåret, men jag har ändå svårt att se Valencnia räcka till mycket mer än ett vara ett mittenlag den här säsongen. Atlético hade sina brister i fjol, men det är ett lag som jag håller som klasser bättre än dagens Valencia, och offensiven är fylld av olika vapen som ska räcka till för att luckra upp Los Ché. Simeones lag är alltid välcoachade och jag tror vi kommer få se ett rejält revanschsuget Atlético efter förlusten senast – där Simeone verkar vara rejält på krigsstigen med flera syrliga kommentarer riktade mot Renan Lodi i veckan. Atlético har inte förlorat på 15 möten mot Valencia och det tror jag inte sker under måndagen heller.

Atlético Madrid -0,25 finns till 1,76 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip