Seriefinal på Mestalla i den spanska La Liga där ligatvåan Valencia tar emot ettan Barcelona. Det blir en härlig och underhållande match, med tanke på hur offensivt båda lag spelar så tittarna kommer inte att bli besvikna. Efter nio raka segrar i ligan och en match i den spanska cupen ser jag Valencia som riktigt heta utmanare och ska ha goda chanser att, om inte vinna sin tionde seger i rad, åtminstone ta en poäng i mötet. Båda lagen är obesegrade så detta är ingen lätt match för Barcelona.

Vem hade trott att när Marcelino Garcia i maj månad tog över Valencia som den sjätte tränaren på sex år skulle göra dundersuccé? Han har verkligen revolutionerat laget där han har gått in och ändrat allas kostvanor och till och med livsvanor, allt för att få till ett riktigt starkt lagbygge. Detta har resulterat i att öppningen var lite trög med tre kryss och en vinst på fyra matcher, men därefter har det blivit åtta segrar i rad, i ligan. Ett fantastiskt resultat! Inför mötet mot Barcelona är det inga nya skador eller avstängningar så Marcelino Garcia får fortsätta experimentera hur än han vill.

Barcelona har ett tufft Champions League bortamöte mot Juventus i bena från i onsdags, vilket givetvis kommer att påverkar energin i matchen då en vi kommer att få se lite trötthet. Även Barcelona har gjort stor succé i ligan med elva segrar och en oavgjord, där de har släppt in endast ett mål bakåt på sju spelade matcher (ligan och Champions League inkluderade). Härnäst ställs de dock emot ett lag som tokanfaller ännu hårdare än vad Barcelona gör så ter Stegen kommer att få en svettig afton. Förutom Dembele på skadelistan har vi Sergi Roberto, Rafinha, Andre Gomes, Javier Mascherano, Arda Turan och den som definitivt hade startat matchen i kväll - Gerard Pique (som är avstängd). Det är många av ovannämnda namn som skulle ha suttit på bänken i alla fall men inte mittbacks generalen Pique. Därmed ett stort avbräck bakåt mot ett Valencia som kommer att ställa till med stora bekymmer.

Jag lägger tidigare möten åt sidan, med tanke på att det är ett helt nytt Valencia som Barcelona har att göra med. Med tanke på vilken fantastisk form Valencia har för tillfället samt har hemmaplans fördel ska de ha goda chanser till att klara av minst varannan gång att ta åtminstone en poäng i mötet. Då marknaden dessutom erbjuder långt över dubbla pengarna, närmare bestämt 2,32 i odds finner jag ett stort värde och lägger ett spel på 1X i matchen (Valencia seger eller oavgjort i matchen) hos Bethard .

Laguppställningar:
Valencia:
Neto
Montoya-Gayá-Garay-Gabriel
Kondogbia-Carlos Soler-Parejo-Guedes
Zaza-Rodrigo

Barcelona:
Ter Stegen
Semedo-Umtiti-Vermaelen-Alba
Rakitic-Sergio Busquets-Paulinho- Iniesta
Messi-Luis Suarez

This is the stats tab
This is the post tip