Omgång 8 av den spanska La Liga avslutas på Mestalla inför 55 000 åskådare då Valencia tar emot Barcelona. Det är ett stormöte, trots att Valencia befinner sig på plats 14 i tabellen och Barcelona har en delad ledning med Real Madrid - bättre målskillnad för Barcelona, som därmed är etta. Här är det dock klasskillnad mellan Barcelona, som visade storform senast mot Tottenham och Valencia som visade prov på skicklig defensiv mot Manchester United, men dessvärre en uddlös offensiv, så Barcelona ska ha enorma chanser att ta samtliga tre poäng i mötet.

Valencias problem att göra mål framåt fortsätter. Under säsongen har de haft stora bekymmer med att näta. På sju spelade ligamatcher har det endast blivit fem mål framåt. Valencia stod upp bra mot Manchester United i Champions League, i den mållösa matchen, i veckan och släppte inte till några större farligheter. Offensiven räcker dock inte till. I den senaste matchen fick vi se att Valencia är för dåliga i omställningar och har svårt att komma till avslut.

Valencia satsar för mycket på individuella prestationer, med bland annat finliraren Guedes på högerkanten, som vill mycket och skapar en hel del, men är alldeles för ensam. Något gemensamt anfallsspel saknas i nuläget. Så att Valencia ska spruta in mål mot Barcelona finner jag inte sannolikt alls. När det gäller försvaret så var Paulista lysande som mittback och stod rätt hela matchen, men mittbacks kollegan Garay slarvade vid vissa lägen. Detta kommer att utnyttjas av Barcelona, som återigen har funnit toppformen.

Oj, vilken match vi bjöds på Wembley när Tottenham spelade 2-4 mot Barcelona. Från start fick vi se att Messi har tagit en större roll som kapten. Han var överallt och hjälpte även till i defensiven på ett smart sätt. Det skapas alltid mycket lägen för Messi, som hade två stycken stolpskott innan han gjorde sitt första mål i matchen (3-1 målet). Det blev ett andra mål också i slutminuterna. Med Messi i toppform blir Barcelona svårslagna och mål kommer de att göra mot Valencia.

Även om Barcelona släppte in två mål mot Tottenham så var försvaret bra ändå. Fyrbackslinjen gjorde det bra och var stod både rätt i sidled och rätt i djupled. Det var individuella prestationer och lite tur som gjorde att Tottenham lyckades med två mål. För Valencias del, med de offensiva problem som råder, blir det givetvis oerhört svårt att bryta igenom Barcelonas defensiv. Hur jag än vrider och vänder här ska Barcelona i vilket fall lyckas göra fler mål än Valencia i detta möte.

Tidigare har Barcelona alltid gjort mål mot Valencia och haft relativt lätt för det. Här är de fem senaste möten, där Barcelona har vunnit fyra av dem:

La Liga: 14/4, 2018
Barcelona 2 - 1 Valencia

Copa del Rey: 8/2, 2018
Valencia 0 - 2 Barcelona

Copa del Rey: 1/2, 2018
Barcelona 1 - 0 Valencia

La Liga: 26/11, 2017
Valencia 1 - 1 Barcelona

La Liga: 19/3, 2017
Barcelona 4 - 2 Valencia

I mitt tycke ska Barcelona vinna absolut minst två av tre möten, med tanke på formen hos båda lag. När marknaden erbjuder 1.74 i odds är det klart värdefullt så jag lägger därmed ett spel hos Bethard .

---
Preliminär startelva Valencia: Neto, Jose Gaya, Gabriel Paulista, Ezequiel Garay, Cristiano Piccini, Goncalo Guedes, Geoffrey Kondogbia, Daniel Parejo, Denis Cheryshev, Michy Batshuayi & Kevin Gameiro.

Preliminär startelva Barcelona: Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Gerard Pique, Nelson Semedo, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Luis Suarez & Lionel Messi.
---

This is the stats tab
This is the post tip