Med en veckas träning och vila tar Valencia emot stormakten FC Barcelona hemma på Mestalla, i den spanska La Liga. Trots en dunkel form har Valencia lyckats spela bra på hemmaplan. Vidare har de alltid en extra växel att lägga i när större lagen i Spanien kommer på besök. Barcelona har blivit starkare med Xavi som tränare. Dock är det fortsatt obalancerat och en hel del slarv som kostar. Ändå ses Barcelona som klara favoriter till seger. Mötet känns vidöppet. Valencia har en fin chans till poäng i matchen.

I slutet av förra året såg Valencia ut att vara med och tävla om en plats ute i Europa. Formen var på topp. I år har de inte alls lyckats komma upp i samma nivå. Förvisso är de i semifinalen i Copa del Rey. I La Liga fortsätter de att vara svaga på bortaplan. Dock är de, i vanlig ordning, starka på hemmaplan - med bara två förluster på 12 matcher. Ett svårslaget lag på Mestalla.

Trots stora investeringar lyckas inte Barcelona gå segrandes ur dueller. Att ta en rak seger verkar så himla svårt. Denna månad inleddes med en fantastisk insats mot de regerande mästarna Atletico Madrid, i 4 - 2 segern på Camp Nou. Därefter kryssade Barcelona i derbyt mot Espanyol, där Luuk de Jong kvitterade i den 96:e minuten. Gerard Pique blev utvisad och missar mötet mot Valencia. I veckan spelade de mot Napoli i Europa League, där Ferran Torres kvitterade till slutresultatet 1 - 1 på straff.

Med en veckomatch i benen kommer det definitivt finnas trötta ben i Barcelonas trupp. Försvaret är rejält försvagat med Dani Alves och Gerard Pique avstängda. Samt Ronald Araujo, Clement Lenglet och Samuel Umtiti i sjukstugan. Tillsammans med Memphis Depay, Sergi Roberto och Ansu Fati. Detta öppnar upp för Valencia, som har en minst lika stor chans till att plocka poäng. Därmed blir det ett spel på att Barcelona inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en seger till Valencia.

Speltips Valencia - Barcelona:
1X - odds 1.92 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Valencia:
Giorgi Mamardashvili, Jose Gaya, Mouctar Diakhaby, Eray Comert, Thierry Correia, Dimitri Foulquier, Carlos Soler, Moriba Ilaix, Bryan Gil, Goncalo Guedes & Hugo Duro.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Eric Garcia, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedro Gonzalez, Adama Traore, Ferran Torres & Gavi.
---

TV: Jackpot på Europatipset - rygga Melkers tips!





This is the stats tab
This is the post tip