På Mestalla spelas ett högintressant möte i den spanska La Liga när Valencia gästas av tabelltvåan FC Barcelona. Det har varit en solid insats från Valencia spelarna. Att ta femton poäng efter elva omgångar får ses som en godkänd insats. En formdipp finns då laget har bara tagit två poäng under de tre senaste omgångar. Annat är det hos stormakten Barcelona, som har haft en fin form i ligaspelet - något som de kommer att prioritera stort i fortsättningen. Då Barcelona är ett helt nummer större ska de utan större bekymmer klara av att slå Valencia.

Säsongsinledningen var pigg för klubben Valencia - som har tappat farten och spelet något. Innan den senaste omgången hade de fem raka ligamatcher utan nederlag. Dock klarade de inte av att ta någon poäng hemma mot Real Mallorca. Att Valencia har varit inkonsekventa har varit ett bekymmer i många år. Formen hade behövt vara betydligt vassare för att utmana Barca om poäng - ett lag som Valencia har tre raka förluster mot.

Legendaren Xavi kommer att kräva en reaktion från Barcelona spelarna. Anledningen är att laget på nytt förlorade mot Bundesliga mästarna Bayern München i Champions League. I och med nederlaget blir det inget slutspel för Barca. I stället får de lägga all krut på La Liga, där de har tre poäng upp till ärkerivalen Real Madrid, som är tabellettan. I ligaspelet har det gått utmärkt. Två raka storsegrar över Villarreal och Athletic Bilbao stärker spelarnas självförtroende i dessa sammanhang.

Med en X-faktor i form av Robert Lewandowski, som har 12 mål och 4 assist i La Liga, samt ett par ytterligare nyckelspelare i högform, ska Barca som som megafavoriter till seger. Då Valencia inte är i toppslag är sannolikheten enorm att gästerna åker hem med alla poäng i behåll. Därmed blir det ett spel på en rak bortaseger i matchen.

Speltips Valencia - Barcelona:
2. Odds 1.61 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Valencia:
Giorgi Mamardashvili, Thierry Correia, Hugo Guillamon, Gabriel Paulista, Jose Luis Gaya, Yunus Musah, Andre Almeida, Dimitri Foulquier, Justin Kluivert, Edinson Cavani & Samuel Lino.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Hector Bellerin, Jules Kounde, Eric Garcia, Alejandro Balde, Gavi, Pedri, Frenkie De Jong, Ousmane Dembele, Ansu Fati & Robert Lewandowski.
---

This is the stats tab
This is the post tip