Stormakten FC Barcelona kommer göra allt i sin makt för att undvika en tredje raka förlust, i alla tävlingar, när de ställs mot Valencia på Mestalla, i den spanska La Liga. En uppgift som borde klaras av, med tanke på att Valencia har en svag form. Mitt speltips blir att Barca åker hem med en full pott.

Det unga Valencia laget, som förvisso parkerar i mitten av tabellen, har haft svårt att vara konsekventa. Efter storförlusten mot Real Madrid har det blivit en poäng mot bottenlaget Celta Vigo och två nederlag mot serieledarna Girona och mittenlaget Getafe. Tränaren Ruben Baraja lyckades dock få fart på spelarna i Copa del Rey där Arosa besegrades med 2 - 1. Ljuspunkten är Hugo Duro med sina 7 fullträffar i ligaspelet.

Även Barcelona har en skyttekung i Robert Lewandowski, som har prickat nätat 8 gånger i ligaspelet. Bättre kan han, givetvis. En hel del lägen har den polska superstjärnan bränt, speciellt nyligen i hemmaförlusten mot Girona. Ett nytt nederlag blev det även i Champions League borta mot Royal Antwerp - men då hade man redan kvalat vidare till slutspelet. Tränaren Xavi är under hårt press, då laget är fyran i tabellen med 7 poäng upp till toppen.

Skärper sig Barca?

Mot Getafe fick Valencia både Gabriel Paulista och Javi Guerra utvisade. Två avbräck. I sjukstugan finns lagkaptenen Jose Gaya och Andre Almeida. Även Barca har skador på Inigo Martinez, Marcos Alonso, Gavi och Marc-Andre ter Stegen. Dock är bredden betydligt bättre. När det väl gäller brukar Barcelona kunna resa sig och få med sig bra resultat. Detta kan mycket väl vara ett sådant tillfälle, efter ett par uteblivna resultat.

Därmed lägger jag ett spel på en rak tvåa i matchen. Att Barcelona tar samtliga pinnar mot Valencia.

Speltips Valencia - Barcelona:
2. Odds: 1.70 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip