Världens bästa La Liga är tillbaka!

Öppningen bjuder på ett intressant möte på Mestalla där Valencia tar emot Getafe. Båda lagen hade sina bekymmer förra säsongen, då Valencia hamnade på en 13:e plats i tabellen, fem poäng före Getafe på en 15:e plats. Sedan dess har Valencia tagit Getafes succétränare Jose Bordalas, medan Getafe har tagit in Michel som tränare - för andra gången. Det är alltid svårt att förutspå en premiärmatch. Ändå talar det mesta för att Valencia ska klara av att starta säsongen med poäng i tabellen.

Förra säsongen var en besvikelse för storlaget Valencia, som fick sälja av allt de kunde inledningsvis, på grund av ekonomiska bekymmer. Dessa bekymmer är långt ifrån över, även om laget har förstärkt försvaret med mittbacken Omar Alderete, på lån från Hertha Berlin. Unga spelare fick chansen att spela in sig förra säsongen och har gjort det bra. Värvningen av en ny tränare kom också lägligt då Javi Gracia var öppen med att han ville lämna tidigt under säsongen. På hemmaplan blev det bara fyra förluster totalt på 19 hemmamatcher i La Liga, så Valencia är alltid farliga på Mestalla och kommer att vara så även mot Getafe.

Att Jose Bordalas har lämnat, efter fem framgångsrika år i Getafe, är ett stort avbräck för Madrid laget. Å andra sidan var förra säsongen ingen vidare med 38 poäng efter lika många omgångar. Det var liksom inte svårt längre att slå Getafe. En ny tränare har kommit in i obalans, då Getafe har varit för aktiva på transfermarknaden. De har genomgått nästan en revolution med Carles Alena, Sandro Ramirez, Stefan Mitrovic, Dario Poveda, Diego Conde, Vitolo och Jose Macias, som har säkrat kontrakten. Francisco Portillo, Angel Rodriguez och Xabi Etxeita har lämnat truppen. Tränaren Michel behöver spela ihop laget.

Under försäsongen har båda lagen varit väldigt aktiva. Valencia har spelat sju matcher, där fyra av dem har vunnits efter ordinarie tid och en till på straffar mot AC Milan. Getafes strategi har varit att möta enklare motstånd, där de har vunnit fem av sex vänskapsmatcherna. När det nalkas ligapremiär är det alltid en helt annan sak. Att Getafe har bara segrat tre gånger på 19 bortamatcher visar att de är svaga på bortagräs. Och tvärtom när det gäller Valencia, som är svåra att slå hemma på Mestalla.

Därmed lägger jag ett spel på en Valencia seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir en förlust vid en Getafe seger och vinst vid en rak Valencia hemmaseger i öppningsmatchen.

Speltips Valencia - Getafe:
1 asian 0 (samma som Valencia draw no bet) - odds 1.73 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valencia:
Giorgi Mamardashvili, Thierry Correia, Omar Alderete, Gabriel Paulista, Jose Gaya, Denis Cheryshev, Hugo Guillamon, Daniel Wass, Carlos Soler, Goncalo Guedes & Maxi Gomez.

Bekräftad startelva - Getafe:
David Soria, Mathias Olivera, Stefan Mitrovic, Erick Cabaco, Djene Dakonam, Carles Alena, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Damian Suarez, Sandro Ramirez & Enes Unal.
---

This is the stats tab
This is the post tip