Åttondelsfinal och andra returomgången av copa del rey i Spanien, där vi har ett viktigt möte på Mestalla. Valencia tar emot La Liga jumbon Las Palmas, där det första mötet slutade 1-1. Valencia är givetvis en stor favorit till att vinna matchen och jag är övertygad om att de kommer att göra det med stora siffror. Även om de roterar lite i laget så är denna match viktig, med tanke på att de har goda chanser att vinna cupen och kommer att ge hundra procent i mötet.

Efter att ha fått en kanonstart på säsongen har det gått lite trögare för Valencia. Förvisso blev det 2–1 hemma mot Girona i lördags. Dock, dessförinnan, så hade Valencia tre förluster på fyra omgångar. I matchen mot Girona såg det bra ut igen. Den formen ska de ta med sig till matchen i dag och bara köra över Las Palmas. Valencia kommer att, som vanligt, göra mål framåt och då måste Las Palmas kriga för en kvittering, vilket kommer att öppna upp en hel del bakåt.

Tränaren Marcelino startar med att reservmålvakten Jaume Domènech står i cupspelet till förmån för ordinarie Neto Murara. På skadelistan är sedan tidigare är mittbacken Jeison Murillo och offensiva mittfältaren Carlos Soler. I övrigt får Zaza spela på topp, samt att de laget behåller de flesta ordinarie spelare - för en vinst är det enda som gäller här mot Las Palmas.

Tabellen i La Liga ljuger inte. Las Palmas har det tufft och är det laget som överlägset släpper in flest antal mål. I det första mötet lyckades Jonathan Calleri ger Las Palmas ledningen innan inhoppande Rodrigo kvitterade i den 85:e minuten. För att överhuvudtaget ha någon chans att gå vidare i cupen måste Las Palmas anfalla mycket och framförallt göra ett mål. Som om det inte vore nog tufft att hålla tätt bakåt för Las Palmas ska de nu försöka göra det mot självaste Valencia, som har en vana att köra över sämre lag på hemmaplan.

Las Palmas väljer att vila sin bäste målskytt Remy (12 ligamatcher/5 mål). Sedan saknas även pjäser som ytterbacken Míchel Macedo (15/0), mittbacken Bigas (11/0) samt släpande forwarden Jonathan Viera (17/3) och mittbacken Ximo Navarro (14/0).

Det senaste inbördes mötet som spelades på Mestalla slutade med 1-0 till Valencia, efter mål av Zaza, som är en het kandidat att göra mål även här.

Här ska Valencia göra mål oavsett, dels för att motståndarna är bedrövliga bakåt samt dels för att fortsätta det som de återigen har startat i Girona matchen, det vill säga, den fina och anfallsrika fotbollen som de stod för i början av säsongen.
Därmed är jag övertygad om att Valencia vinner med handikapp siffror och lägger ett spel på Valencia -1,5 till 1.93 i odds hos ComeOn .

This is the stats tab
This is the post tip