Nedflyttningshotade Valencia har en möjlighet att ta sig upp ur bottenzonen när Rayo Vallecano gästar dem på Mestalla. Innan landslagsuppehållet fick den nya tränaren Ruben Baraja lite ordning på truppen - i alla fall när det kommer till hemmaspelet. Rayo Vallecano har efter en lysande säsongsöppning halkat efter rejält och haft svårigheter med att gå segrandes ur dueller. Då viktiga poäng står på spel för Valencia är sannolikheten stor till en ny hemmaseger.

I och med att bottenkonkurrenterna Espanyol och Cadiz har förlorats sina matcher kan Valencia gå förbi dem i tabellen - upp till säker mark. Säsongen har varit en stor besvikelse rent generellt. Dock har det blivit bättre med en ikon som ny tränare. Bortaspelet är fortsatt usel. På Mestalla finns det däremot segrar över Real Sociedad och Osasuna, utan några insläppta mål. Ett liknande resultat skulle betyda oerhört mycket som ett sådant klassiskt La Liga lag.

Ett tag slogs gästerna om en plats ute i Europa. Mest på grund av det urstarka hemmaspelet. Rayo Vallecano har sedan februari månad 2023 haft stora problem med att vinna - något de har misslyckats med under de sex senaste omgångar. Tränaren Andoni Iraola har lyckats bra med en trupp som inte på något sätt sticker ut. Sist slarvades det en hel del när en ledning tappades två gånger om mot Girona. På resande fot har det blivit nederlag mot Cadiz och Celta Vigo, utan något mål framåt.

Tredje raka bortaförlust för Rayo?

I och med att Rayo Vallecano har haft bekymmer med formen och bortaspelet har Valencia en fin möjlighet att kliva upp ur bottenträsket. En chans de bara ska ta. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Valencia tar en rak hemmaseger mot Rayo Vallecano.

Speltips Valencia - Rayo Vallecano:
1. Odds 2.22 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip