Seriefinal i La Liga där tabellettan Real Madrid gästar tabelltvåan Valencia CF på Mestalla. Förvisso har det bara gått fyra omgångar av ligaspelet. Dock ska båda lagen har mycket beröm för att ha inlett på topp och levererat direkt i inledningen. Båda lagen har segrat tre gånger och spelat oavgjort en gång, där skillnaden har varit att Real Madrid har nätat fler gånger. Dock har Real Madrid en tuff Champions League match i benen, från ett bortamöte, som gör dem rejält sårbara inför tabellfinalen.

Under den nya tränaren Jose Bordalas, tidigare Getafe, har Valencia spelarna hittat rytmen och spelet. Premiären spelades mot just Getafe, där Valencia fick spela med en man kort i princip hela matchen. Ändå vann de genom ett straffmål av Carlos Soler. Han nätade på straff i nästa match också, borta mot Granada, som slutade 1 - 1. Givetvis hamnade han i målprotokollet därefter mot Deportivo Alaves, där de övriga målen gjordes av Daniel Wass och Goncalo Guedes, i 3 - 0 segern. Bäst av allt är ändå den senaste matchen där Valencia vände ett underläge borta mot Osasuna till en 4 - 1 seger. Wow! Vilken start på säsongen.

Det var ett tag sedan stormakten Real Madrid tog en seger på Mestalla, närmare bestämt januari år 2018. Valencia är svåra att slå på deras hemmaborg. Det kommer att bli ett bekymmer även för Real Madrid, som har inlett ligan med segrar över Deportivo Alaves, Real Betis och Celta Vigo - samt kryssat borta mot Levante. De lirade i Champions League i onsdags, där de reste till Milano för att ta sig an de italienska Serie A mästarna Inter. Real Madrid fick slita hårt. De skapade bara två skott på mål, där det sista gick in i mål. Rodrygo Goes hoppade in från bänken och avgjorde matchen precis innan fulltid. Viktig seger för marängerna.

I Real Madrid finns Dani Ceballos, Toni Kroos, Gareth Bale, Marcelo Vieira och Ferland Mendy fortfarande i sjukstugan.

I och med att Real Madrid har haft ett tuffare spelschema med en extra match i benen från veckan är risken stor att spelarna inte orkar ställa om till detta stentuffa mötet. Valencia, i toppslag, har haft en hel veckas vila och förberedelser till att hitta ett sätt att fortsätta vinna i ligaspelet. Sannolikheten till att de tar en ny seger är mycket större än vad marknaden föreslår, där det erbjuds nästan fyra gånger pengarna. Därmed lägger jag ett spel på att Valencia står för en "skräll" genom att vinna över Real Madrid.

Speltips Valencia - Real Madrid:
1 - odds 3.80 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valencia:
Giorgi Mamardashvili, Dimitri Foulquier, Omar Alderete, Gabriel Paulista, Thierry Correia, Hugo Duro, Hugo Guillamon, Daniel Wass, Carlos Soler, Goncalo Guedes & Maximiliano Gomez.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Eder Militao, David Alaba, Nacho Fernandez, Luka Modric, Carlos Casemiro, Federico Valverde, Eden Hazard, Karim Benzema & Vinicius Junior.
---

This is the stats tab
This is the post tip