En reaktion kan mycket väl komma från de regerande La Liga mästarna Real Madrid när de reser till Mestalla för att ta sig an Valencia. Efter ett par fina insatser har Valencia så gott som säkrat kontraktet, när det återstår fyra omgångar av ligaspelet. Real Madrid åkte i veckan ut ur Champions League och har en andra plats i tabellen att försvara - före stadsrivalen Atletico Madrid.

I grevens tid reste sig Valencia och tog ett par skalper mot Elche, Valladolid och sist Celta Vigo. Däremellan finns poängtapp mot Cadiz och Villarreal, vilket inte överraskar då Valencia har gjort en mindre bra säsong. Det är tre poäng ner till Getafe, som är på en nedflyttningsplats. Tränaren Ruben Baraja har arbetsro, men också en blytung uppgift i nästa ligamatch. Där får han klara sig utan avstängda mittbackar Mouctar Diakhaby och Gabriel Paulista. Två enorma avbräck i defensiven.

Frågan är om tränaren Carlo Ancelotti verkligen kommer att rotera kraftigt i detta möte. Real Madrid spelarna är skyldiga sina fans en bättre prestationer än vad de visade upp i 0 - 4 förlusten i veckan mot Manchester City i semifinalen, i den finaste turneringen av alla. Vidare gäller det att inte tappa andraplatsen i tabellen till en rival, som mer än gärna slutar före dem - även om FC Barcelona redan är klara titelvinnare. Oavsett finns en enorm bredd i truppen, som är mycket stark.

Kommer en reaktion från mästarna?

Eftersom Valencia, som är ömsom vin, ömsom vatten, saknar båda sina mittbackar kommer de garanterat att släppa in mål. Förmodligen fler än vad de själva klara av att näta. Då marknaden erbjuder en bra bit över dubbla degen på en Real Madrid är det för högt för att motstå. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Real Madrid tar en rak bortaseger mot Valencia.

Speltips Valencia - Real Madrid:
2. Odds 2.33 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip