Speltips: Valencia handicap +1 @ 1,71 - X3000 -

Hemmastarka Valencia tar emot Real Madrid som visar musklerna både hemma och på resande fot. Vid en första anblick på tabellen så ser det ut som att Valencia befinner sig i ingenmansland. Ligger nia men med en match mindre spelad. Skulle ha lirat match mot Granada 24 Februari men en otäck eldsvåda i ett höghus i Valencia, där flera människor miste livet, gjorde att matchen blev uppskjuten och kommer att spelas 4/4. Tar Valencia poäng här och vinner den hängmatchen så är man plötsligt med i matchen om Europaplatser, då det är sex poäng upp till Real Betis på sjätteplats.

På hemmaarena Mestalla är laget starka och har 7-3-2. Bara släppt in sex mål på de tolv matcherna. Femton mål framåt är inte superbra men i alla fall ett snitt på över ett mål per match. Senast mot Sevilla var det bara ett lag som ville spela boll och då gästerna parkerade bussen så blev det 0-0 i en rätt händelsefattig historia.

Tränare Ruben Baraja har ett starkt lag försvarsmässigt men lite klent framåt. Hugo Duro alltid farlig men Sergi Canos, Roman Yaremchuk och Diego Lopez (åter efter skada här) kan försvinna ur matcherna. Nye anfallslånet från Real Madrid, Peter Gonzalez har ett par korta inhopp men vill så klart få (mer) speltid här. Tänk om han avgör! Ser bara ut att sakna portugiserna Thierry Correia & Andre Almeida som båda är skadade.

Valencia har lärt sig läxan?

Real Madrid har skaffat sig en bra lucka ned till tabelltvåan Girona. Sex poäng skiljer nu och ytterligare två pinnar till Barcelona som vi tror blir främste utmanaren. Real har således råd att kryssa här även om man alltid vill vinna matcher så gäller det att kalkylera rätt. Ska på onsdag ta sig an Leipzig i Champions League på hemmaplan. Har 1-0 att gå på från första mötet i Tyskland. Brahim Diaz avgjorde en jämn tillställning på Red Bull Arena. Har sen test på Jude Bellingham så Diaz kan komma att starta här om engelsmannen ej hinner bli fit i tid. Bör vara 100 för att medverka, lär ju inte ta nån risk med sin stjärna så skadan förvärras inför onsdagsmatchen. Man skyndar även långsamt med målisen Thibaut Courtois som är tillbaka i träning. David Alaba, Eder Militao och Joselu räknar vi inte med här.

Dani Carvajal och Eduardo Camavinga var avstängda senast men nu redo att medverka.

Tycker att spelvärdet ligger hos värdlaget då gästerna kan ha ena hjärnhalvan på kommande veckas Champions League match. Real har dessutom varit lite halvtama i de matcher man varit utan Bellingham och har inte heller opretentiöse Joselu att skicka in i den här typen av match. Valencia borde ha lärt sig något från senaste mötet lagen emellan som slutade hela 5-1 till Real. Brasseduon Rodrygo & Vinicius Junior hade då lekstuga, så Baraja vet var faran finns. Haft två veckor på sig att förbereda sig på denna match och det hoppas vi visar sig här. Luktar kryss men vi hakar fast säkerhetsbältet och kör +1 på hemmalaget.

Spelet sitter om Valencia vinner eller om det blir oavgjort i matchen. Förlorar Valencia med ett mål betalas insatsen tillbaka. Om Real vinner med två bollar eller fler går insatsen förlorad.
This is the stats tab
This is the post tip