Hemma på Mestalla är Valencia alltid svårslagna och kommer återigen att vara det när Real Sociedad gästar dem i den spanska La Liga. Valencia fortsätter att tappa poäng när de är på resande fot men växlar alltid uppåt när de får spela på hemmaplan, där de har fyra raka segrar i ligan. Då Real Sociedad återigen har fått en formsvacka, i kombination med att laget är slitet efter hårt matchande i ligan och cupen, samt skadeskjutet, så förstår jag inte varför marknaden anser att de ska bära favoritskapet.

Valencia må vara ett uselt bortalag men de har endast tre förluster på 14 ligamatcher på Mestalla, som för övrigt kom i början av säsongen då klubben hade sålt av allt som gick att sälja och fick därmed bygga upp laget på nytt. Under de senaste hemmamatcherna har Valencia varit urstarka och segrat över Elche, Celta Vigo, Villarreal och Granada. Det är imponerande.

Real Sociedad har överlag gjort en mycket bra säsong, där de ligger på en femte plats i tabellen. De har hela 12 poäng upp till tabellfyran Sevilla, som någon Champions League biljett blir det inte. I stället ligger fokus på Europa League platsen, men även den känns hotad då Villarreal och Real Betis har lika många poäng som Real Sociedad. Efter storförlusten (1 - 6) mot Barcelona kom landslagsuppehållet lägligt. Därefter spelade Real Sociedad den spanska cupfinalen från förra säsongen och vann den mot Athletic Bilbao. I veckan möttes lagen igen, denna gång i ligan, där det blev 1 - 1. Men matchen kostade mer än poängtapp.

Vänsterbacken Aihen Munoz utgick skadad och saknas i detta möte. Mittbacken Igor Zubeldia drog på sig sitt femte gula kort för säsongen och är avstängd. Likaså den defensiva mittfältaren Martin Zubimendi, som har ersatt legendaren Asier Illarramendi, som är fortsatt skadad. På mittfältet saknas även Jon Guridi samt kreatören David Silva. Med dessa skadebekymmer i Real Sociedad, samt tre raka ligamatcher utan seger, har Valencia en stor chans till poäng. Därmed lägger jag ett spel på Valencia dubbelchans, vilket innebär att Valencia återigen plockar poäng på Mestalla genom att spela oavgjort eller vinna matchen.

Speltips Valencia - Real Sociedad:
1X. Odds 1.74 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Valencia:
Jaume Domenech, Jose Gaya, Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby, Thierry Correia, Denis Tjerysjev, Carlos Soler, Uros Racic, Daniel Wass, Goncalo Guedes & Maxi Gomez.

Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Andoni Gorosabel, Nacho Monreal, Portu, Ander Guevara, Urko González de Zárate, Mikel Oyarzabal, Carlos Fernandez & Alexander Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip