Vålerenga:

Har genomlevt en tuff säsongsinledning och återfinns på plats 13 av 16 lag i norska Eliteserien. Vålerenga sitter därmed precis ovanför nedflyttningsstrecket med en formkurva som pekat nedåt med ett kryss och fyra förluster på de fem senaste matcherna. I onsdags blev det dock seger – om än i norska cupen – där tabellfyran Brann besegrades med 3-2 på hemmaplan. Vålerenga har bjudit på en hel del målglada matcher på sistone, där man ändå producerat 15 mål på 12 ligamatcher och 13 på 5 matcher i cupen, samtidigt som defensiven inte övertygar och lär få bekänna färg mot tabellfemman Molde.

Mot Molde kommer Vålerenga dessutom ha en ny huvudtränare på plats på tränarbänken. Jan-Frode Norsnes ledde laget i 3-2-segern mot Brann, men mot Molde är nye tränaren Geir Bakke, som tidigare tränat Lilleström och Sarpsborg, på plats och redo att göra debut i klubben där han tidigare arbetat som assisterande tränare mellan 1999 och 2005. Vålerenga har haft det riktigt tufft på hemmaplan den här säsongen med blott en seger – och hela fem förluster på sex försök – vilket man hoppas att Bakke ska kunna vända på.

Molde:

Regerande mästarna Molde börjar få upp ångan efter den lite tröga säsongsstarten. Med resultatraden 9-1-1 på de elva senaste matcherna i Eliteserien och cupen, där man precis som Vålerenga är klart för semifinal, har klättringen i tabellen inletts. Veton Berisha har kommit tillbaka från skada och öppnat målkontot för säsongen och forne Malmö FF-spelaren Magnus Wolf-Eikrem är också på väg tillbaka, vilket är ett rejält tillskott.

Moldes form pekar uppåt

Moldes bortaform har inte varit övertygande under säsongsinledningen, vilket gör mig lite obenägen att backa den raka tvåan till runt 1,85 mot ett Vålerenga med ny tränare på bänken som hoppas ge en boost tillsammans med kvartsfinalsegern i cupen. Jag tror däremot det finns möjligheter för en målglad match. Molde gör en hel del mål – 10 på de fyra senaste matcherna – och står noterade för målskillnaden 29-18 efter tolv spelade ligaomgångar. Båda lagen gör mål & Över 2.5 mål finns till 1,80 hos Betsson .
This is the stats tab
This is the post tip