Oslobaserade Vålerengen ligger på en krisartad position i tabellen och måste öka för att rädda kontraktet. Nu har man värvat in spelare och kommer från en efterlängtad trepoängare. Tror Molde kan få det tufft mot ett taggat hemmalag.

TIPPELIGAN
9. Molde 17 7 4 6 30:28 25
15. Vålerengen 17 4 3 10 20:27 15

Vålerengen hemma
8 3 1 4 10:7 10

Formen
V, O, F, F, O

Senaste match
Start - Vålerengen 2-4

Molde borta
8 2 2 4 12:19 8

Formen
F, O, F, F, F

Senaste match
Molde - Sarpsborg 0-1

Nej, Vålerengen har en riktig fiaskosäsong så här långt. Inför den 18:e omgången ligger Oslolaget näst sist i tabellen, men det finns en del som talar för uppryckning. I grunden är truppen rätt profilstark - de har bara inte fått det att fungera över huvud taget. Nu har man en positiv trend med kryss hemma mot Sogndal och seger mot jumbon Start senast. 4-2 i den matchen blev det och till kvällens match på Ullevål är det flera positiva besked in i truppen. Gamle Blåvittbacken Kjetil Waehler är tillbaka från skada och nyförvärvet från danska Esbjerg, Magnus Lekven, är aktuell för att spela på mitten. Även nye Henrik Kjelsrud Johansen kan göra hemmadebut. I laget spelar svenskarna Marcus Sandberg, Rasmus Lindkvist och Robert Lundström. Det är dags för Vålerengen att skärpa sig och tror det kan komma en positiv reaktion av den senaste tidens inspelade poäng samt nya killar in i truppen. För Moldes del har formkurvan pekat nedåt ett tag. 0-1 sist hemma mot Sarpsborg och innan dess 2-2 hemma mot svaga Start och förluster mot Sogndal, Viking, Rosenberg. Senaste segern togs hemma mot Brann den 21 maj. Ett tag sen formen var god alltså.

Vålerengens trupp

Marcus Sandberg, Aslak Falch, Simon Larsen, Rasmus Lindkvist, Robert Lundström, Niklas Gunnarsson, Kjetil Wà¦hler, Herman Stengel, Christian Grindheim, Vajebah Sakor, Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue, Ghayas Zahid, Henrik Kjelsrud Johansen, Elias Mar Omarsson, Magnus Lekven, Simen Juklerà¸d og Sander Berge.


SPELTIPS
Spelar Vålerengen 0 asian (draw no bet) till fina 1,98 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip