Den spanska La Liga bjuder på en riktig rysare i toppen av tabellen. Kampen om ligaguldet står mellan Madrid lagen, där Atletico Madrid har en fördel med två poäng fler än Real Madrid inför den sista omgången. Därmed har Atletico Madrid allting i egna händer när de reser till José Zorrilla Stadium för att ta sig an Real Valladolid. Men det är en kuslig thriller även i botten av tabellen där just Real Valladolid är ett av fyra lag som riskerar att åka ur toppdivisionen. Mötet blir inte mer spännande än så.

Bottenträsket i La Liga ser ut som följande inför den sista omgången:

17. Huesca - 33 poäng.
---
18. Elche - 33 poäng.
19. Valladolid - 31 poäng.
20. Eibar - 30 poäng.

Då Eibar ska möta stormakten FC Barcelona skriver jag av deras chanser - som ändå är obefintliga.

Valladolid måste alltså vinna för att ens ha en chans att stanna kvar i ligan. Formen är iskall med tre raka förluster över Valencia med 0 - 3, Villarreal med 0 - 2 och senast Real Sociedad med 1 - 4. Med nio insläppta mål på tre senaste matcher har det vanligtvis starka försvaret svikit Valladolid totalt. Försvararna Bruno Gonzalez och Raul García är skadade. Även anfallsspelet har inte fungerat utan den offensiva kreatören Fabian Orellana som har varit skadad. Även Kenan Kodro finns i sjukstugan. Till denna match är målvakten Roberto Jimenez avstängd och likaså mittfältaren Ruben Alcaraz. Inget talar för en Valladolid seger.

Atletico Madrid ska därmed ha en enorm chans att vinna matchen och ta ligaguldet. Trots att det inte har sett helt stabilt ut på slutet har de lyckats ta viktiga segrar mot Real Sociedad och Osasuna med siffrorna 2 - 1. Innan dess blev det mållöst på Camp Nou mot Barcelona, där Atletico Madrid återigen visade vilket lag som är bäst på att försvara sig i La Liga. Med 24 insläppta mål på 37 matcher är Atletico Madrid det lagen som har släppt in minst mål av alla. Till denna match har de Stefan Savic avstängd men de övriga backarna håller en toppnivå som räcker mer än väl för att stänga igen bakåt mot formsvaga Valladolid.

Målvaktsstjärnan Jan Oblak har lyckats hålla nollan i 18 La Liga matcher för Atletico Madrid denna säsong. Till sin hjälp har han tio spelare där alla är involverade i försvarsarbetet. Då är chansen stor att de lyckas nolla Valladolid i säsongens sista match.

Speltips Valladolid - Atletico Madrid:
Atletico Madrid vinner och håller nollan i matchen. Odds 2.20 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valladolid:
Jordi Masip, Saidy Janko, Kiko, Jawad El Yamiq, Lucas Olaza, Roque Mesa, Toni Villa, Fede San Emeterio, Oscar Plano, Shon Weissman & Marcos Andre.

Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Kieran Trippier, Jose Gimenez, Felipe Monteiro, Mario Hermoso, Marcos Llorente, Koke, Saul Niguez, Yannick Ferreira-Carrasco, Angel Correa & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip