På Jose Zorrilla Stadium vänta en blytung uppgift för Real Valladolid när de gästas av stormakten Atletico Madrid. Valladolid har ännu inte säkrat kontraktet men har ändå arbetsro i tabellen. Atletico Madrid är i fin form och på jakt efter att ta andra platsen från stadsrivalen Real Madrid. Då Atletico Madrid under en längre tidsperiod har spelat sina kort lätt lutar det mesta mot att de åker hem med alla poäng i behåll.

Tränaren Paulo Pezzolano har jobb kvar att göra för att säkerställa att Valladolid får spela i La Liga nästa säsong. Även om läget inte är kritiskt så är det 4 poäng ner till Getafe - som är på en nedflyttningsplats. Självförtroendet är knappast på topp då Valladolid tog en ledning sist på Mestalla, men tappade den till en förlust, sent in på övertid. Spelarna såg helt förtvivlade ut över poängtappet. Lättare blir det inte heller i nästa ligamatch.

Med sju omgångar kvar har Atletico Madrid 13 poäng upp till tabellettan FC Barcelona. Ligaguldet känns därmed kört. Däremot har en annan intressant kamp uppstått. Det är bara 2 poäng upp till andra platsen, som innehas av Real Madrid. Ett lag Atletico Madrid gärna passerar i tabellen - till vilket pris som helst. Mer motivation än så behövs inte. Att formen dessutom är briljant, med 8 segrar på de 9 senaste omgångar, talar för fortsatt framgångar.

Ny seger för Atletico?

Förlusten mot Valencia tog hårt på Valladolid spelarna. Mot formstarka Atletico Madrid väntar en ännu tuffare tillställning. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Atletico Madrid tar en rak bortaseger mot Valladolid.

Speltips Valladolid - Atletico Madrid:
2. Odds 1.71 hos Lucky Sports.
This is the stats tab
This is the post tip