På Estadio José Zorrilla är Valladolid extremt svåra att bryta ner och vinna mot - för att inte tala om att utklassa dem. På 17 spelade La Liga matcher har de endast tre förluster på hemmaplan. Valladolid har ingen hemmaförlust sedan omstarten, där laget i vanlig ordning har haft bekymmer med målskyttet men lyckats desto bättre bakåt. Valladolid varken gör en massa mål eller släpper in en massa mål. Att de ska förlora stort mot Barcelona, som knappt klarar av att vinna, kan jag bara inte se hända.

Valladolid har spelat riktigt bra sedan omstarten, där laget endast har en förlust som kom i den senaste bortamatchen på Mestalla mot Valencia - som gjorde ett sent vinnarmål. I övrigt hade Valladolid lika mycket skott på mål och utanför som Valencia. När det gäller hemmaspelet så har Valladolid sedan omstarten kryssat mot Celta Vigo, Getafe och Levante och vunnit mot Alaves, i den ordningen också. Nu är Barcelona en tuffare motståndare, okej, eller, vänta, är det verkligen en stor skillnad i dagsläget...?

Visst har Barcelona klarat av att skärpa till sig stundtals och vunnit stort mot Mallorca med 4 - 0 och Villarreal med 4 - 1. Dock har de blixtrat till ibland bara. Oftast har det gått trögt ändå med 1 - 0 segrar över Bilbao och Espanyol på Camp Nou samt 2 - 2 hemma mot Atletico Madrid. På bortaplan har Barcelona tappat poäng mot Sevilla i en mållös match samt Celta Vigo, som slutade 2 - 2. I den senaste vinsten mot Espanyol var det mer rättvist att Barcelona skulle ligga under med 1 - 0 eller 2 - 0 i paus.

Då Espanyol inte lyckades sätta dit sina vassa lägen tog Barcelona vara på ett läge och gjorde mål. Men mycket mer än så skapades det inte. Det ska självklart tilläggas att spelschemat har sett mer hektiskt ut än någonsin tidigare, vilket gör att jag starkt tvivlar på att de klarar av att slå ett stabilt Valladolid lag, som försvarar sig med samtliga spelare likt Espanyol gjort, med enorma siffror. Chansen må vara stor att Barcelona vinner matchen oavsett men att köra över Valladolid - det blir väldigt svårt.

Därmed finner jag en stor sannolikhet i att Valladolid på hemmaplan lyckas täcka handikapp linan på 1,5 mål i matchen.

Speltips Valladolid - Barcelona:
1 asian hcp +1,5 (Valladolid +1,5 mål) - odds 1.89 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Valladolid:
Jordi Masip, Javi Moyano, Kiko, Javi Sanchez, Raul Carnero, Oscar Plano, Federico San Emeterio, Joaquin Fernandez, Ruben Alcaraz, Kike Perez & Sergi Guardiola.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Nelson Semedo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Arturo Vidal, Lionel Messi, Ricard Puig & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip