Det blir ingen enkel uppgift för FC Barcelona, trots att de är givna favoriter till seger, när de reser till Estadio José Zorrilla för att ta sig an Valladolid. Dels har Valladolid spelat riktigt, egentligen väldigt länge nu, men speciellt i de två senaste matcher. Valladolid har bara förlorat mot Atletico Madrid borta i sina fem senaste matcher. De övriga har slutat med två segrar och två kryss. Barcelona har problem i ligan på resande fot och nu verkar det som att de också har svårt att vinna hemma på Camp Nou.

Med segrar över Granada och Osasuna samt poäng mot Levante och Sevilla är Valladolid på god väg att ta sig bort från bottenstriden. Valladolid är ett av fyra lag i La Liga som ligger på 14 poäng, där endast Huesca och Osasuna är under dem. De visade upp ett starkt försvarsspel senast mot Sevilla, där det krävdes en straff för att Valladolid skulle släppa in ett mål. I den andra halvleken kvitterade Valladolid rättvist och tog en viktig poäng. Skillnaden är att laget har gått ifrån sitt tråkiga defensiva spel till att anfalla med betydligt fler spelare när de väl erövrar bollen. Denna taktik borde vara framgångsrik även mot Barcelona.

Till denna match får Valladolid klara sig utan Saidy Janko, Javi Moyano och Kiko Olivas igen. I Barcelona är fortfarande Sergi Roberto, Gerard Pique, Ousmane Dembele och Ansu Fati skadade. Dessa skadeavbräck verkar ha påverkat laget kraftigt, ihop med ett dåligt spel, eftersom Barcelona sliter rejält med formen. I Champions League blev det storförlust hemma mot Juventus med 0 - 3, som följdes upp av en 2 - 1 seger hemma mot Real Sociedad, där Barcelona var totalt utspelade i den andra halvleken. Sedan fick Barcelona spela hemma igen mot Valencia och fick med sig bara ett 2 - 2 resultat.

På hemmaplan brukar Barcelona nästan alltid "lösa det", även om så fallet inte har varit denna säsong. Bortaspelet har länge varit ett problem och denna säsong är inget undantag. Efter fem spelade bortamatcher har Barcelona bara en seger, som kom mot Celta Vigo i början. Därefter har de kryssat mot Alaves och förlorat mot Getafe, Atletico Madrid och Cadiz. Om Barcelona lyckas resa sig och ta en trepoängare så tvivlar jag starkt på att de gör det genom att krossa ett stabilt lag som Valladolid är i dag.

Spelet blir att Valladolid täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då har Valladolid råd att förlora matchen med ett måls marginal.

Speltips Valladolid - Barcelona:
1 asian +1,5 (samma som Valladolid +1,5 mål) - odds 1.83 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

Unibet & bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valladolid:
Jordi Masip, Nacho Martínez, Javi Sánchez, Joaquín Fernández, Pablo Hervías, Óscar Plano, Rubén Alcaraz, Míchel Herrero, João Filipe, Marcos André & Shon Weissman.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Sergino Dest, Ronald Araujo, Oscar Mingueza, Clément Lenglet, Jordi Alba, Frenkie De Jong, Miralem Pjanić, Pedri, Lionel Messi & Martin Braithwaite.
---

This is the stats tab
This is the post tip