Fredagsmatchen i den spanska andraligan, La Liga 2, hämtas från Jose Zorrilla Stadium där Real Valladolid tar emot Sporting Gijon. Det är ett möte mellan två av ligans absolut mest formstarka lag. Valladolid kommer från en mållös tillställning. Men innan dess hade de tagit fyra raka segrar. Valladolid är därför favoriter till att vinna över Gijon, som själva är obesegrade i de fem senaste omgångar. Båda lagen har i år åkt ur den spanska cupen - Copa del Rey. Så det är fullt fokus på ligaspelet.

Efter att ha kommit nästsist i tabellen åkte Valladolid ut ur La Liga förra säsongen. Dock lyckades de behålla i princip alla spelare som de ville ha kvar. Det är en styrka i sig. Resultatet har därför också kommit. Efter 24 omgångar ligger de på en tredje plats i tabellen. Det är bara två poäng upp till Eibar och Almeria - som sitter på direktbiljetterna till La Liga. Formen har varit fenomenal med fyra segrar i rad innan det blev mållöst senast mot Zaragoza. Valladolid har lyckats hålla nollan i fyra raka ligamatcher.

Gästerna Gijon är ett mittenlag när lite mer än halva säsongen har avklarats. De ligger på en tolfte plats i tabellen. Dock är det bara sex poäng upp till kvalplatserna. Ännu finns det ett stort hopp om en uppflyttning till högsta serien. Med tanke på hur formen har varit känns det också troligt. Gijon har lyckats plocka poäng i de fem senaste omgångar. Senast blev det en 2 - 1 seger på hemmaplan mot bottenlaget Amorebieta. Precis som Valladolid har Gijon också varit svåra att bryta ner under säsongen.

Anfallsyttern Gonzalo Plata blev utvisad senast för Valladolid, som därmed har ett avbräck i offensiven. Dock håller försvaret en La Liga klass. Så Gijon behöver själva också försvara sig på topp för att klara av att förlänga sin svit på antal obesegrade matcher. Båda lag har försvarat sig väl, samtidigt som inget av lagen direkt har spottat in mål. Ett målsnål tillställning är att vänta.

Därmed lägger jag ett spel på att det blir som mest två mål i detta Segunda Division möte mellan Valladolid och Gijon.

Speltips Valladolid - Gijon:
Under 2,5 mål. Odds 1.81 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Valladolid:
Jordi Masip, Nacho Martinez, Javi Sanchez, Joaquin Fernandez, Luis Perez, Roque Mesa, Alvaro Aguado, Jon Morcillo, Oscar Plano, Toni Villa & Shon Weissman.

Preliminär startelva - Gijon:
Diego Marino, Guille Rosas, Jean-Sylvain Babin, Juan Berrocal, Pablo Garcia, Pedro Diaz, Christian Rivera, Aitor Garcia, Fran Villalba, Jose Luis Rodriguez & Uros Djurdjevic.
---
TV: Bästa dragen på ett klurigt Stryktips!




This is the stats tab
This is the post tip