I den absolut sista omgången av den andra divisionen i Spanien har vi på alla sätt och vis ett helt öppet möte då Valladolid tar emot Osasuna på Estadio Jose Zorrilla. Detta är en direkt avgörande match i kampen om två playoff-platser som står mellan Valladolid, Osasuna, Cadiz, Numancia och Real Oviedo. Vid ett oavgjort resultat kan dock lag bakom gå om. Om vi dessutom tittar på hur båda lag har spelat på sistone så är detta möte inget annat än vidöppet.

Valladolid har plockat på sig massvis av poäng på sistone. De har endast en förlust på de senaste sex matcherna. Förlusten kom nu senast mot Zaragoza borta med 2-3. Det som Valladolid har varit duktiga på är att göra mål, men de har också släppt in alldeles för många. Då Valladolid har bättre målskillnad än Osasuna kan de dessutom gå vidare till slutspelet med endast ett kryss i matchen, så det finns egentligen ingen anledning till att tokanfall direkt heller. Visst kan Numancia och Real Oviedo gå om Valladolid, alltså om både Numancia och Real Oviedo vinner sina respektive matcher, men det gör inte att Valladolid anfaller för fullt direkt. Här handlar det snarare om att försvara sig väl och ta det säkra före det osäkra för att få behålla sin kvalplats när tabellen är avgjord efter mötet.

Osasuna har en strålande form med åtta raka matcher utan förlust. De krigar verkligen för att få kvala till La Liga och framför sig har de just Valladolid och Cadiz. De har med andra ord allt i egna händer - fast de behöver givetvis lite tur också med andra resultat. Om det vill sig väl kan det räcka med ett kryss för att även Osasuna ska gå vidare, men de har oavsett all potential till att vinna denna match. I den senaste matchen mot jumbon Lorca klarade Osasuna att försvara sig väl och gjorde sitt 1-0 mål för att sedan stänga matchen med 20 minuter kvar. Denna stabilitet är viktig när de möter Valladolid, som de tidigare har haft det lätt mot.

De senaste fem matcherna lagen mellan har slutat på följande sätt:

Fotboll LaLiga 2: 7/1, 2018
Osasuna 4 - 2 Valladolid

Fotboll LaLiga 2: 24/4, 2016
Osasuna 1 - 0 Valladolid

Fotboll LaLiga 2: 22/11, 2015
Valladolid 0 - 1 Osasuna

Fotboll LaLiga 2: 16/5, 2015
Valladolid 1 - 1 Osasuna

Fotboll LaLiga 2: 14/12, 2014
Osasuna 2 - 1 Valladolid

Då jag absolut inte kan hitta någon favorit i detta helt öppna möte håller jag inte med marknaden om att Valladolid ska vara en liten favorit mot Osasuna, som de har haft extremt svårt mot - med noll vinster på de fem senaste inbördes matcher. Därmed finner jag ett värde i att spela på att Osasuna åtminstone ska ta en poäng i mötet och lägger ett spel på X2 i matchen till 1.71 i odds hos Unibet .
---
Preliminär startelva Valladolid: Jordi Masip, Borja Herrera, Fernando Calero, Kiko, Javi Moyano, Borja Fernandez, Michel Herrero, Toni Suarez, Oscar Plano, Pablo Hervias & Jaime Mata.

Preliminär startelva Osasuna: Manu Herrera, Manuel Lillo Castellano, Miguel Flano, Oier, Unai Garcia, Robert Ibanez, Lucas Torro, Fran Merida, Borja Lasso, Xisco & Quique.
---

This is the stats tab
This is the post tip