Mötet mellan Real Valladolid och Valencia på Jose Zorrilla Stadium, i den spanska La Liga, väntas bli en öppen affär. Båda lagen har i veckan nätat i massor och vunnit sina inhemska cupmatcher mot betydligt sämre motstånd. Valladolid hade dessförinnan vunnit ligamatchen mot Getafe och därmed klättrat ur nedflyttningszonen medan Valencia fick med sig ett oavgjort resultat mot nykomlingar Cadiz och befinner sig precis ovanför nedflyttningsstrecken. Så det är mycket i vanlig ordning som står på spel.

Valladolids tränare Sergio har under säsongen ändrat sin defensiva taktik, i och med en massa förluster, till en betydligt offensivare filosofi som genast gav laget utdelning. Under de fem senaste matcher har det blivit segrar mot Getafe och Osasuna, samt en poäng mot Sevilla och Cadiz och inte helt oväntat förlust mot Barcelona. Valladolid har spelat en trevlig och attraktiv fotboll där de har fyllt på med en massa spelare vid omställningar, kontringar och anfall - som också har resulterat i mål.

Valencia fortsätter att vara oberäkneliga där de blandar och ger i sina matcher. Senast i ligan hade de en 72 % bollinnehav och ägde matchen totalt mot Cadiz men lyckades ändå släppa in ett mål. Valencia har Maxi Gómez på topp som levererar och det blev han också som räddade en poäng för laget. Därefter visade Valencia ett fint spel i cupen mot Yeclano och vann med 4 - 1. Då Valencia desperat behöver en seger är det full fart framåt som gäller - men jag tvivlar starkt på att de klarar av att hålla nollan.

Valladolid kommer till matchen utan en mängd spelare som Marcos de Sousa, Fabian Orellana, Raul Garcia och Joaquin Fernandez. För Valencias dels saknas Kevin Gameiro och Gabriel Paulista, som är skadade samt Jason och Goncalo Guedes som är avstängda. Då båda lagen är starka i sina offensiv, samtidigt som de är väldigt sårbara bakåt, finner jag en stor sannolikhet till att detta kan bli ett målrikt möte. Mest värde finner jag i att båda lagen åtminstone hittar nätet varsin gång.

Speltips Valladolid - Valencia:
Båda lag gör mål i matchen - odds 1.90 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valladolid:
Jordi Masip, Nacho Martínez, Bruno González, Javi Sánchez, Luis Pérez, Federico San Emeterio, Roque Mesa, João Filipe, Kike Pérez, Toni Villa & Shon Weissman.

Bekräftad startelva - Valencia:
Jaume Doménech, Daniel Wass, Hugo Guillamón, Mouctar Diakhaby, José Gayà, Thierry Correia, Uroš Račić, Carlos Soler, Denis Cheryshev, Lee Kang-in & Maxi Gómez.
---

This is the stats tab
This is the post tip