Underspelet mellan Lyngby och Nordsjälland satt säkert (0-1) till 2,00. Bra start på helgen, förhoppningsvis blir det även en bra lördag.

Vårens möte
Enköping - Vallentuna 1-0

DIV 3 ÖSTRA SVEALAND
1. Vallentuna BK 16 10 4 2 40-18 22 34
3. Enköpings SK FK 16 9 3 4 32-18 14 30

Vallentuna hemma
8 6 2 0 23-10 13 20

Formen
O, V, V, O, V

Senaste match
Kista Galaxy - Vallentuna 1-1

Enköping borta
7 3 3 1 13-8 5 12

Formen
F, V, V, V, O

Senaste match
Enköping - Täby 1-2

Dunderviktig match i toppstriden av division 3 Östra Svealand. Vallentuna leder serien tre poäng före nykomlingen IFK Lidingö och fyra före eftermiddagens motståndare Enköpings SK. Den forna allsvenska klubben har byggt om och har en spännande trupp med många egenfostrade spelare. Känns som helt rätt väg att gå efter att snabbt rasat genom divisionerna, och spridit sina pengar på skitspelare. Inför dagens match har båda lagen tappat poäng i den senaste omgången. Vallentuna hade några avbräck mot Kista Galaxy vilket gjorde att de bara fick 1-1 på bortaplan, mot ett lag som kämpar för sin överlevnad i serien. För Enköpings del blev man brädade av Täby hemma i Enköping (1-2). Ett Täby som en bra dag kan slå alla lag i serien. Revanschsugna bör de vara och i behov av poäng är de definitivt. Förlust, och chanserna till kval- eller direktplats upp blir genast mycket mindre. En fågel viskade dessutom i att det är lite oroligt i Vallentuna. Viktige mittbacken Balazs Penzes är avstängd, kapten Nercy Tourang verkar inte komma till spel och den andre mittbacken Victor Grusell har kommit in på skola på annan ort. Kanske bussas in till matcherna men kommer inte kunna träna med laget i höst. Det gör att man dammat av den förre IK Frej-spelaren Hannes Andersson, som är duktig, inför hösten men inte spelat någon fotboll i vår.

SPELTIPS
Lite problem i VBK, som även ledde till poängtapp mot bottengänget Kista Galaxy senast, samtidigt som Enköping vann matchen i våras och behöver poäng. Tror ESK kan knipa en pinne och spelar X2 till 1,80 hos Unibet (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip