Unibet livestreamar matchen.

Första kvalomgången av Champions League där Valur från Island tar emot Maribor från Slovenien, på Hlídarendi Reykjavik, i den första av två matcher. Maribor får bära favoritskapet till en bit över dubbla pengar, men Valur är giftiga i offensiven och gör i regel mål, i synnerhet på hemmaplan. Det blir ingen enkel match för Maribor, som har gjort stora förändringar i laget, vilket givetvis gör att spelarna inte riktigt är samspelta. Så chanserna är stora till att vi får se båda lagen göra mål i matchen.

I isländska Urvalsdeild har det spelats klart 12 omgångar, där Valur parkerar på en femte plats i tabellen.

Formenhos Valur är på topp, efter tre raka segrar. Det som har varit framgångsreceptet är att laget har gjort mål i alla utom en av dessa 12 matcher. Valur är ett av de tre lagen i serien som har kommer över 20 gjorda mål och därmed gjort nästan två mål per match, i snitt. Då Valur inte kan spela på något annat sätt än full fart framåt, som de har gjort i ligan, är jag övertygad om att de kommer att fortsätta anfalla och gå för en seger i det första mötet. Valur är fullt kapabla till att göra mål på Maribor nu.

För Maribor, som vann Prva Liga (som håller en hög klass) i Slovenien, för 15:e gången i rad, har gjort enorma förändringar i truppen sedan de blev mästare.

UT: Backen Denis Smej samt anfallarna Jan Mlakar, Dare Vrsic och Sunny Omoregie.
IN: Backen Spiro Pericic samt anfallarna Rok Kronaveter, Rudi Pozeg Vancas och Andrej Kotnik.

Tränaren Darko Milanic har kommenterat händelsen:
"Det är ovanligt att det är så många som lämnar och som kommer under samma sommaruppehåll. Det är något nytt för oss, men vi visste att det skulle hända. Vi ska försöka göra det bästa av situationen, och för varje match hitta bästa möjliga lag."

Formen är fortfarande bra hos Maribor som spelade en träningsmatch, mot kroatiska Gorica, som de vann med 4 - 1. Offensivt är det ingen tvekan om att anfallsglada Maribor presterar och ska inte ha några större problem med att göra mål på Valur, men defensiven har under ligaavslutningen, cupförlusten och vänskapsmatcherna inte hållit någon högre nivå. Förutsättningarna i defensiven är inte optimala och som tränaren Darko Milanic menar är de inte riktigt samspelta där bak.

Detta är något som gynnar Valur, som kommer att ta vara på sina chanser och förhoppningsvis också göra mål på dem, för att ha en möjlighet att spela på resultat i bortamötet. Marknaden erbjuder 1,86 i odds på att båda lagen nätar åtminstone varsitt mål och där tycker jag att sannolikheten är större än så. Så jag lägger ett spel på att båda lag gör mål i matchen.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Valur:
Hannes Thor Halldorsson, Sebastian Hedlund, Eidur Aron Sigurbjoernsson, Haukur Pall Sigurdsson, Bjarni Olafur Eiriksson, Olafur Karl Finsen, Kristinn Freyr Sigurdsson, Lasse Petry, Andri Adolphsson, Patrick Pedersen & Sigurdur Egill Larusson.

Bekräftad startelva - Maribor:
Kenan Piric, Mitja Viler, Spiro Pericic, Sasa Ivkovic, Martin Milec, Blaz Vrhovec, Alexandru Cretu, Andrej Kotnik, Rok Kronaveter, Dino Hotic & Tavares.
---

This is the stats tab
This is the post tip