Hårdsatsande Utsikten gästar nykomlingen Vänersborg i Ettan Södra.

ETTAN SÖDRA
5. Utsiktens IF 12 6 3 3 20:14 21
6. Vänersborgs IF 12 6 1 5 18:17 19

Vänersborg hemma
5 2 1 2 4:5 7

Formen
F, F, V, V, V

Senaste match
Qviding - Vänersborg 2-3

Ekholm - Andelkovic, Falkstand Ransjö, Berner, Karlsson, Zekovic, Engström, Hussein, Ramadani, Andersson

Utsikten borta
6 2 2 2 7:6 8

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Utsikten - Åtvidaberg 2-1

Amos - Angelin, Mohideen, Westermark, Gunnarsson, Olsson, Randelovic, Bohm, Jenarp, Hedlund

En intressant match i Ettan Södra står på tapeten den här aftonen. Det är nykomlingen Vänersborg, med en brittisk tränare Alan Kilner och en anfallare i högform Engjell Ramadani, som med tre raka segrar tar emot Utsikten från Göteborg. Gästerna har å sin sida fyra segrar på sina fem senaste och namn för namn så har den förre Gaistränaren Bosko Orovic ett klart mer erfaret lag till sitt förfogande. Målskytten senast, Karl Bohm, Erik Westermark, Alexander Angelin, Allan Mohiden (avstängd ikväll), Predrag Randelovic, Martin Smedberg Dalence och Tom Amos i målet är bara några som varit på högre nivå tidigare.
Utsikten har varit uppe i Superettan och vet vad som krävs. Klubben har fina förutsättningar och så länge Orovic får ihop lagsammanhållningen och spelidén så är Utsikten absolut ett lag att räkna med hela vägen i kampen om topp-två i serien.
Vänersborg har gjort det långt över förväntan så här långt. Med en rätt så (ursäkta ordvalet) primitiv fotbolll så har Kilners lag tagit väldigt många fler poäng än vad någon på förhand hade kunnat gissa. Vänersborg är ändå nykomling i serien. Tidigare nämnde Ramadani är tvåa i skytteligan på nio mål och det är givetvis ett namn som Utsikten måste hålla koll på. Jag tror att Utsiktens tyngd och rutin passar Vänersborg dåligt och att de kan komma att ha svårt att få ut det bästa av sin fotboll mot den typen av erfaret lag.
Vänersborg saknar Kalle Berner på grund av avstängning.

SPELTIPS
Jag spelar Utsikten att vinna till 1.90 hos Nordicbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip