AIK reser till Varberg på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Spelas hos 888sport , Nordicbet eller Betsafe . Jag testar även en liten peng på 0-0, vilket finns hos bet365 till 8.50.

AIK verkar ha skruvat lite på det extrema man-man-markeringsspelet de stod för tidigare under säsongen. Såg bättre ut mot Sirius, där de rättvist fick vinna. Kvalitén på spelet var väl i ärlighetens namn sådär, men det fanns åtminstone en glöd och passion hos spelarna. Har tidigare sett nästan lama ut. Såg framför allt bra ut defensivt. Nu är Per Karlsson uttagningsbar igen, vilket innebär ett lyft. Offensivt var det återigen ganska tamt. Lider av att sakna spelare som Bahoui, Silva, Ofori, Abraham och Sigthorsson. En hel del klass som saknas, men framför allt gör det att det finns få alternativ att laborera med. Gjorde exempelvis bara två byten mot Sirius senast. Av det som beskrivits som "nya, offensiva, AIK" har vi inte fått se mycket hittills:

- 6/8 matcher har gått under 2,5 mål.
- Bara gjort lite drygt 1 mål/match i snitt.
- Har näst lägst expected goals-siffra i serien (bara ÖFK sämre). Skapat minst heta målchanser totalt sett alltså.
- Bara Helsingborg och ÖFK har kommit till färre avslut/90 minuter hittills.

Spelade i onsdags och får därmed tre vilodagar jämfört med Varbergs två.

Jocke Perssons Varberg tog en tung trepoängare mot Mjällby i torsdags. Var en jämn och hård match med mycket kamp och rätt få heta målchanser. Fick med sig en klar (men onödig) straff på tilläggstid. Ligger därmed fyra med 13 inspelade poäng, vilket är starkt jobbat. Vad seger + kort vila innebär för Jocke Perssons laguttagning i den här matchen återstår att se. Tidigare har han som bekant roterat kraftigt mot förväntade topplag. Möjligt att han sparar rotationen till veckans match mot Norrköping. Men jag undrar om en sån som Selmani, som gått skadad i någon månad, är redo för 90 minuter igen såhär tätt inpå. Hade varit ett offensivt avbräck om han inte startar.

Har inför den här omgången bara släppt in sju mål (delat lägst med Häcken och Peking). Ligger även bra till i expected goals against-ligan, så det är ingen tillfällighet att de släppt in få mål.

Svårt att se AIK börja spela ett anfallsspel som leder till att de öser in mål plötsligt. Varberg är skickliga defensivt och bjuder inte på något här. Tror inte heller Varberg kommer skapa supermycket i en sån här match.

Därför känns under 2,5 mål som ett bra spel, tror inget lag gör två mål själva här.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen, spelas hos 888sport , Nordicbet eller Betsafe . Testar även en liten peng på 0-0 till 8.50 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip