AIK reser ner till Varberg på söndagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på AIK.

Lite under radarn har Varberg en rätt så dunkel form. 1-4-4 senaste nio matcherna och ett av de resultatmässigt formsvagaste lagen i serien. Blandat bra och dåliga prestationer där de vid något tillfälle kunde ha fått mer med sig än de fick. Men det känns tydligt att de saknar kvalitet och spets nog att göra skillnad i offensivt straffområde. Fortfarande fem poäng ner till kvalplats, men skulle säga att Varberg inte är helt säkra ändå.

Efter en stökig sommar med tätt matchande, Europafiasko, svaga prestationer och tränarbyte känns det som AIK äntligen har lite andrum. En poäng med relativ mersmak mot Bajen och lite islossning mot svaga Sundsvall senast (4-0). Något ännu viktigare: Det här är första gången på länge som laget haft en hel träningsvecka utan midweek-match. Tid för att faktikst träna och en chans att lappa ihop skavanker i truppen. Får se hur det blir med Guidetti, som tvingades utgå från derbyt men nu kommer ha fått två veckor på sig att återhämta sig.

Trots en svag sommar har AIK lite smygläge på att faktiskt ta en topp tre-plats. Verkligen allt att spela för, men får smyga i bakvattnet. Då schemat är hyfsat bra på pappret och att topplagen möter varandra kan det bli ett par bra veckor för AIK - men då måste de göra sitt. Saknar avstängde Sebastian Larsson. Normalt sett ett väldigt tungt avbräck, men han har varit något sämre i år. Dessutom öppnar det för att spela Ayari centralt - han är den kanske mest formstarka spelaren AIK har just nu. Milosevic också out, men det är inget nytt vid det här laget.

Jag tror AIK har bra chans att vinna här faktiskt. Lär inte bli någon utklassning, blir inte särskilt snyggt förmodligen. Men jag tror de har vad som krävs för att vinna här. Stefanelli, Bahoui, Ayari och Ring m.fl. gjorde en stark andra halvlek mot Sundsvall och jag tror de kan bygga vidare på den.

Speltips: AIK vinner.

This is the stats tab
This is the post tip