AIK gästar Varberg på måndagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på bortalaget.

Galenskap att backa upp ett bortalag som såhär tydlig favorit när nämnt lag har två segrar på 14 matcher och bara två poäng mer än hemmalaget över samma period? Den som lever får se.

Tycker AIK efter uppehållet sett lovande ut. Mycket bra första halvlek mot BP, vilket räckte till seger även om andra halvlek var sämre. Samma sak mot Häcken - väldigt bra första halvlek igen. Ledning och de var faktiskt favoriter på 1x2-marknaden när det stod 0-0. Räckte inte till i andra halvlek efter det och Häcken kunde vända. Men över 90 minuter hade det varit rättvist med oavgjort där tycker jag.

Henning Berg hade ett fåtal pass med laget inför den matchen. Han har nu fått en hel träningsvecka med laget, vilket även nyförvärven fått. Både Thychosen och Beširović tyckte jag såg lovande ut i sina debuter. Nu har dessutom Saletros kommit in som ett högprofilerat nyförvärv som ska kunna leverera från start. Även väldigt imponerad av Ayari, vars inhopp drev hela Gnagets forceringsfas mot Häcken.

Fortfarande frågetecken kring målskyttet då Guidetti + Faraj sliter med form, fysik och självförtroende. Är det som varit det stora AIK-problemet i fjol. Förtjänat fler poäng än de tagit, problemet har varit att de inte gjort mål på sina lägen. Någon gång måste det börja studsa rätt för deras del.

Pånyttfött Varberg - räcker inte ändå?

Just före återstarten lämnade Jocke Persson Varberg. Tokjumbo med en nolla i kolumnen för segrar och den kanske minsta budgeten i serien. Där och då var Superettan 2024 självklart för många. Men Varbegr stod upp okej mot Djurgården på Tele2 och tog sedan en helt rättvis Ulleviseger mot bottenkollegan IFK senast.

Lite nytt spel jämfört med den primitiva stil Jocke Persson ofta anammade. Positivt hittills och om de skulle vinna här har de jättehäng på en ny great escape. Är som bekant aldrig lätta att slå hemma.

Tänker ändå att det måste bli för tufft för Varberg. I de två matcherna AIK spelat efter uppehållet tycker jag laget visat att de är bättre än tabellpositionen säger. Då de förstärkt och bytt tränare är de rimligt att de dessutom blir bättre för varje match som går.

Varberg har förvisso imponerat och lagt om sitt spel. Ironiskt nog tror jag det passar AIK bättre att möta ett mer spelande hemmalag jämfört med en matchbild där AIK skulle behöva stånga sig blodiga mot en parkerad buss i 90 minuter. Kan inte se att Varberg över tid komemr vara SÅ mycket bättre under våren och även delvis förra säsongen. Är i stora drag samma spelare och de ligger ungefär där de borde ligga tabellmässigt sett till vad som är rimliga förväntningar. Jag rankar AIK som ett snäppet bättre lag för dagen och tycker de ska ses med rimlig chans att vinna här.

Speltips: Rak seger för AIK.
This is the stats tab
This is the post tip